2019 20. kitabı
Okunma: 18 Eylül 2019 23:30
Ve üstadın "Başyapıtım" dediği kitabı Allah'ın izniyle bitirdim. Benim için uzun soluklu bir okuma oldu. Bunun sebebi okuduğumu düşünüp gerekli dersleri almam gerekiyordu. Üstadın bu eserini okumadan önce üç kitabında yanında okunması gerektiğini belirtmişti ve bu kitapları öncesinde okudum. Bu kitaplar : 1. İman ve Aksiyon 2. Batı Tefekkürü ve İslam Tasavvufu 3. Dünya Bir İnkılap Bekliyor Bu eserlerle birlikte bu başyapıtı daha iyi okuyup çözümleyebirsiniz. Kitabın içeriğine gelirsek İdeolocya Örgüsü İslam Nizamını anlatmaktadır. Büyük Doğu Mefkuresini anlatmaktadır. Doğu ve Batı bize ayrıntılı bir şekilde anlatıp, neydik, nasıl bu hale geldik, bu halden nasıl kurtulup o eski nizama ulaşabileceğimizi anlatmaktadır. Kimilerine bu eser ütopik gelebilir. Şahsen benim için gerçekleşmesi mümkündür. Yeterki bu dava yolunda çaba sarf etmek olsun. Üstad hem kendimizi hem de karşı tarafı çok iyi bir şekilde analiz etmiştir. (Doğuyu ve Batıyı) Bu hale gelmemizdeki bizim suçumuz ve Batının suçunun ne olduğunu anlatmıştır. Ve sonrasında o büyük nizam devleti ortaya sunmuştur : "Başyücelik Devleti" Bu Devlet nizamını içeriğini ayrıntılı olarak anlatmıştır. Sonrasında siyaset, ekonomi, ordu, adalet, eğitim, din, sosyal hayat vb. unsurların devlet tarafından nasıl düzenlenip işleyeceğini başlık başlık anlatmıştır. Sonrasında ise o beklenen gençliği bize anlatmaktadır. Üstadın bu başyapıtı için söylenecek çok şey var. Benim söylediklerim hiçbir şey. Ve bu eseri akıl buhranı yaşayıp, üzerinde saatlerce düşünerek okumak gerekiyor. Şimdiden keyifli okumalar dilerim.
Din
İdeolocya ÖrgüsüNecip Fazıl Kısakürek · Büyük Doğu Yayınları · 20152,734 okunma