||Kutup Yıldızı 3-Mehtap Fırat||
Kutup Yıldızının üçüncü kitabını da nihayet okuyabildim. Açıkçası bu kitapta karakterleri ayrı bir sevdim. Çünkü artık birçoğunun hatalarını anlaması ve fark etmesi çok güzeldi. Mesela Senem’i böyle görmek çok gözlerimi yaşarttı. Dedim işte en başından beri olması gereken davranışlar ama geçmişi geçmişte bırakabiliriz.
Nisa’nın da artık cesur olması ve duygularını kendine saklamaması da çok mutlu etti. Bir de bu kitapta bol bol Demir ve Nisa okumakta çok keyifliydi. İnsanın içi bir rahatlıyor, oh be sonunda gün yüzü gördüler diyor. Ayrıca yazarın bazı olaylar için alta yazdığı notları da çok sevdim. Onları okurken hep çok eğlendim. Kitabın ilk yarısını çok sevdim ve çok keyif alarak okudum. İkinci yarısı da güzeldi ama ben biraz Nisa hakkında çıkan bazı gerçeklerde biraz hayalkırıklığına uğradım. Dedim canım yazarım ne yapıyorsun sen? Bu kitapta sabırsızlıkla beklediğim bir sahne de vardı.
Sonunda o dans sahnesini de okumak çok güzeldi. Bana ama çok kısa gibi geldi. Biraz daha orada olmak isterdim. Kitaplarda böyle sahneleri okumayı falan seviyorum beni mutlu edip heyecanlandırıyorlar. Dizilerde de böyle sahneleri izlemeye bayılırım. Üçüncü kitapta birçok çiftimizin de muradına ermesi de beni çok mutlu etti ama Mustafa’nınkine şaşırdım tabii.
Nisa ile baya ona dert yandık ama o kişiyi de yakından tanıyınca asıl gerçeklerin arkasındaki yüzü de görmüş olduk. Batuhan’ın da tamamen ilerleyen kitaplarda muradına ermesini istiyorum. Tek ana konumuzun Demir ve Nisa değil de diğerleri de olması hoşuma gitti. Dördüncü kitap yani Güz Fırtınası bana çok karışık olacakmış gibi geliyor bence bu kitabın sakinliğini yani mutluluğunu dördüncü kitap ezip geçecek. Bizi kaoslu ortamlara hazır edecek gibi hissediyorum. 4/5