Hayat, insanı müthiş yıpratıyordu.
Hayattan çok hayatta kendi yaptığımız tercihler yıpratıyor bizi.
Hayat kimseyi buna mecbur bırakmaz. Her zaman en az 2 farklı yol gösterir. Kendi irademizle seçeriz birini. Bu durumda hayat mı suçlu yoksa yaptığımız yanlış seçim yüzünden biz mi?
Hayat bizim yerimize standart belirleyecek kadar kabiliyetli değil. Hayat sadece seçim yapılması gereken yollardan ibaret bir düzlük. Standartları geçmişte yaptığımız seçimler doğrusunda yürüdükçe belirliyoruz. Zamanla objektif olmayı unutmaya başlıyoruz. Artık o kadar kesin standartlarımız oluyorki yeni seçimler yaparken düşünmüyoruz bile. Aslında azıcık objektif olup her seçeneği gerçekten tarafsız değerlendirsek bir sorun kalmayacak.
Her zaman yanlış 1000 tanedir. Belkide daha fazla. Yüzlerce seçenek sunulsa insanın önüne her zaman ama her zaman bir tane de doğru sunulur. Önemli olan da o doğruyu bulmak. Cevabı ararken kendimizce belirlediğimiz standartlar doğruyu bulmamızda en büyük engeldir. Yani hayat doğru yolu seçenekler arasına koyar. Biz seçerken yanlış standartlar belirlediğimiz için onu görmezden geliriz. Bu hayatın suçu mu?