···Okunma: 24 Eylül 2019 10:08 Son ada, elde değememiş bir adada insan ve hayvanların barış ve esenlik içinde yaşadıği bir yerdir. Adaya sonradan gelen doğasında ve korteksinde kötülük olan ama bunu medeniyet, demokrasi, hukuk ve insan hakkları gibi güzel kavramlar ile örten devlet başkanın adaýı nasıl cehenneme çevirdiğini ve bunu yaparkende orada barış içinde yaşayan halkı nasıl yönlendirip ikna ettiğini çok güzel anlatmaktadır. Ada hayali karşıt gruplar inşa etmiş bunu başaramayınca martıları sonra yılanları ve daha sonrada tilkileri düşman ilan etmiş daha doğrusu icat etmiş ve onlarla sürekli savaş halinde yaşamıştır. Kendine karşı çıkan muhalif kişileri de hain ve terörist ilan etmiş hatta bazılarını tutuklamış hapishane olmasada bir yerlere hapsetmiştir. Bu eser ile insanları korku ile nasıl yönetildiğini onları kendi tarafına nasıl çektiğini biraz öfke biraz şaşkınlıkla göreceksiniz. Eserin aynı zamanda sosyolojik olayları çok güzel yansıttığını düşünüyorum. Küçük bir adada dünyada ki yaşayan örnekleri göreceksiniz.