···Okunma: 30 Eylül 2019 22:02 Sefiller.
Yokluktan dolayı küçük yeğenlerinin karnını biraz olsun doyurabilmek için ekmek çalan Jan valjan hapse atılır ve artık o bir kürek mahkumudur. Hapisten firar eder tekrar yakalanır ve cezaları ikiye katlanır ve serbest bırakıldığında artık duygusuz ve katı Bi adamdır. Artık mimlenmiştir, iyi de olsa kötü de olsa hırsızdır... Yaşadığı yere geri döndüğünde üzerinde pejmürde kılığıyla köye girer herkes ondan çekinir, hancı aş vermez yatacak yeri yoktur... Köyde kimse evine almaz onu. Kapılar kapanır suratına. Aç kalmaya bile razı olup hiç değilse bile yatmak için sıcak Bi yuva arar onu da çok gördükleri için köpek kulübesine girer nihayet oradada nasibini alır köpekten... '' ben bir köpek bile olamam '' der kendine. Bir papazın evine gider, papaz kendisinin hırsız olduğunu tanımasına rağmen yine de onu kabul eder en iyi şekilde ağırlar ve uyumak için yer verir. Jan valjan gece yarısı papazın gümüş takımını çalmak için harekete geçer ve başarır. Sabahında polisler tarafından yakalanıp papazın evine götürülür, papaz gümüş takımlarını kendisinin ona verdiğini söyler ve onu kurtarır merhamet eder... Kendisinin ona kötülük etmesine karşılık merhamet gören Jan valjan ileride artık kendisine karşı yapılacak kötülüklere karşı iyilik eder hayatı bu yönde değişir. Mazluma Sahip çıkar açlara aş, yoksullara kılık kıyafet..başka bir kasaba da Halk tarafından sevilir ve o kadar yücelirki yaptığı iyilikler karşısında güzel mevkilere gelir. Bi kadına söz verir kızını bulacağına dair. Kızın adı Kozettir, ve kızı bulur... VS vs vs lütfen ilgiyle okuyun! içeriğinde bir sürü hadislerden sayısız dersler çıkarmak için konular var.