2019 6. kitabı
Okunma: 03 Ekim 2019 21:01
Psikolojiye ilgisi olan biri olarak beni kesinlikle zorlayan bir kitap oldu. Freud'un diğer kitaplarını da okumuşluğum var en son "totem ve tabu" kitabında zorlanmıştım. Bu kitapta da aynı şekilde zorlandım. Çünkü kitapta verilen örnekler genelde Almanca kökenli. Anlamak için ayrıyeten alttaki açıklama bölümüne bakmak gerekiyor. Bir süreden sonra bu durumdan sıkıldım. Eğer sağlam bir Almancam olsaydı bu keşmekeşi yaşamazdım diye düşünüyorum. Çevirisi gayet iyiydi ama örnekler asli dilinde daha mantıklı oturuyor. İngilizce bilen biri olarak örnekleri anlamada zorlandım keşke Almanca da bilseydim :) Günlük hayattaki hatalı eylemlerimizin bazılarının bilinçaltımızda yatan zıt olgulardan kaynaklandığını söylüyor bu kitabında Freud. -spoiler- Misalen bastırma şeklinde kendini gösteren eylemi çok daha kolay unuturuz ve hakkında konuşurken daha sık hata yaparız. Sürekli göz önünde bulunan şeyler hakkında konuşurken hata yapıyorsak, bilinçaltımızda o konuyla ilgili düşüncemiz farklıdır ve söylemek istediğimiz şeyin tersini (asıl düşündüğümüzü) bir an ağzımızdan kaçırıveririz. Bu herkesin başına gelmiştir. -spoiler Kitap okunası ama zor bir kitap. Freud'a başlamak için en iyi seçenek şeklinde yazı var kapağında. Ben pek katılmıyorum. Freud için "Kültürdeki Huzursuzluk'' ile başlayın derim.
Günlük Yaşamın PsikopatolojisiSigmund Freud · Oda Yayınları · 20182,916 okunma