Bilimsel olarak çalışması olan . ..değişik fikir ve düşüncelere sahip. ...geliştirmeye yönelik buluş ve icadı olupta işleve dökemeyen. ...Ülkemiz ve milletimiz toplum yararına ufuk açıcı bilgi ve uçuk fikirleri olan varsa yoruma alayım . ...sıçrama yaşayabilmek için ne yapmak lazım . ..MUTEBER OLAN,DÜŞMANCA VE HAMASET YAKLAŞIM GÜTMEYEN HERKES FİKRİNİ ÖZGÜRCE İFADE EDEBİLİR.. .
Bilim
Neden Elon Mask ,Nicola Tesla çıkmasın bizden . ..neyimiz eksik ?!. ..Bilme İlme fenne teknolojiye sahip çıkan insanlardan 80 milyonluk ülke olarak neyimiz eksik ?¿?¿?¿!!!!
Elon mask dayım 12 yaşında kendi video oyununu tasarlamış ve 400 dolar kazanmış o zaman. Geçelim dayımı. Yani cağı iyi okumak lazım. Okuldaki rehber hocaları neden var anlamış değilim. Yahu yönlendirsenize gençleri programlamaya. Çağ dijital çağ, robotik kodlamalar falan. Var mi bunun eğitimi okullarda zannımca yok. Bunu tabi okullara ders olarak koymak da yetmez, elimizdeki değişken insan yani çok bilinmeyenli bir denklem. Adamdaki vizyona bak 12 yaşında yazmış ve para kazanmış. Ben 12 yaşındaki yiğenime anlatıyor, çekici hale getirmek için para falan burda diyorum, o gidip ne yapıyor, aman Allahım, enes batur izliyor. Okuldan geliyor her gün izliyor bir iki saat hemde. Bunu izleyeceğine diyorum bir şeyler öğrenmeye versen bu kadar zamanı neler yaparsın yok. Vizyon yok, şuur yok rastgele yaşıyoruz. Önce, en başta bu meseleyi çözmek üzere çalışmalar yapılmalı ama nasıl. Şayet ülkemizde ne kaynak sıkıntısı var ne zeki adam sıkıntısı var. Ama şuur eksik, gayret eksik. Çalışma eksik, neye nasıl neden çalışayım eksik. Eksik yani öğrenci talep etmiyor, öğretmen rehberlik edemiyor, çok laçka, çok cıvık bir toplum olduk çıktık, sizin o ileti de buna örnek yani. Savaş artık yatak odasında yani evde veriliyor. Her ev bir cephe ve maalesef biz o savaşta pek de iyi gitmiyoruz. Askerlerimiz ferd ferd elimizden kayıp gidiyor. Allah şuur versin, gayretimizi artırsın ne diyelim...
Karamsarlık değil kesinlikle . ..güçlerin birleşmesi bende sizden yana düşünüyorum . ..büyük bir boşluk var . ..tablet dağıtımı yapılan çocuklar oyundan ve Enes baturdan kafayı kaldiramiyorlar
Kitap okumanın sadece zaman geçirme değil...Okuduğunu pratiğe dökme uygulama olduğunu sadece edebi eserler değil bilimsel felsefi teknik eserlerin de okunması gerektiğini....anlatacak sunumlar...Sokrates de tanınmalı Hz.Muhammed... İslam dı bil...Diğer dinleri de...maalesef yığın okur var ama niteliğimiz yok
İcatlar ve buluşlar yapmamız lazım. ...halen bilmem kaç yıl öncesinin icat edildiği tekerlekle bekliyoruz kav asır geçmiş . ...ilkokuldan anaokulundan başlamalı özendirici olmalı. ..
Pek anlamam buluş icad ama anlasaydım eğer çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandıracak ve öğretici şeyler içeren bir şeyler yapmak isterdim...
Ali ata bak tan çıkmamız lazım. ...tıkandık kaldık . ...geliştirmek lazım her ne varsa ilkokulda var . .
Bu yorum görüntülenemiyor
Bilimsel olarak çalışmalar değil sadece fikir olarak; Gezegenlerin özelliklerini öğretecek şekilde bi' mobil oyun programlanabilir. Da vinci cerrahi robotu üzerinde çalışmalar yürütülebilir. Üniversiteye yeni başlayanlar sınıfları, öğrenci işlerini vs. bulmakta zorlandıkları için 3D olacak biçimde bi' mobil uygulama geliştirilebilir. (Sadece üni. ile sınırlı kalınmayabilir.)
ALLAHim sana şükürler olsun . ..sonunda fikirlerini kaleme döken biri geldi . ..şükürler olsun Rabbim sana
Düşünceyi al at yapıyoruz üzerine düşünme yok...