2019 40. kitabı
Okunma: 15 Ekim 2019 12:29
Okumamaratonumda 99. Kitap, "Robinson Cruise". . . Dünyanın en meşhur hikayelerinden biri olmaya aday olan Robinson Cruise, Daniel Defoe tarafından ilk olarak 1719 yılında kaleme alınmıştır. Herkesin bildiği gibi bir gemi kazası sonrası ıssız bir adada yanlız başına hayatta kalmaya çalışan bir insanın hikayesini anlatır. . . . Oldukça basit ve tahmin edilebilir görünen bu hikayenin genç yaşlarda okunması gerektiğine inanıyorum. Hikayenin ana teması adada mahsur kalmak gibi görünse de insan psikolojisi üzerine çok önemli incelemelere sahip. Özellikle kahramanımızın kimsenin olmadığı bir adada 2, 3 katlı duvar örme çabası, bazı bölgeleri parsellemesi ve kendisine mal etmesi, yalnızlıkla mücadelesi içerisinde en büyük korkusunun bir başka insanla karşılaşmak olması inanılmaz etkileyici. İnsanın doyumsuzluğunu eleştiren muhteşem bir hikaye. . . . Birazcıkda olsa hayatında sadeleşme çabası içerisinde olan kişilere ilham vermesi açısından çok değerli bir hikaye olduğunu düşünüyorum. . . . #okumamaratonum #okuyorum #kitap #kitapöner #kitapiyikivar #kitaptavsiye #kitapalıntı #kitapsözler #dfambookclub #evdekaltürkiye #evdekalkitapoku #evdekalkitaplakal #okuyucuyorumu #kitapoku #kitaptanalıntılar #kitaplardanalıntılar #okumaközgürlüktür #kitapsever #tavsiyekitaplarım
Robinson CrusoeDaniel Defoe · Bordo Siyah Yayınları · 200526,8bin okunma