Gordon ile Rosemary,Mutlu Olun E Mi?
2019 15. kitabı
Ah Gordon ah! Normal şartlarda yazarlar kahramanlarının yanında yer alırlar ister istemez.Onları en ince ayrıntılarına kadar resmederek kötü, okuyucu tarafından onaylanmayacak bir davranış içinde bulunsalar bile yadırganmamalarına sebebiyet verirler.Her eser ve her kahraman için bunu iddia etmesem de genel bir kanıdır bu benim için.İşte bundan dolayı kahramanlara karşı güzel hisler içinde oluruz.Gordon da biraz öyledir.Ama Gordon’a kızma hakkımı da kullanmak istiyorum.Duygusalım biraz herhalde ondan dolayı olsa gerek kendisini seven Rosemary’e çok haksızlık ettiğini düşünüyorum.Antikapitalist yaşama merakı kapitalist bir düzen içerisinde deniz içinde yaşamaya benzer biraz da.Nasıl ki deniz içerisinde yaşayamayız kapitalist dünyada da antikapitalist olmak mümkün değildir.Gordon da bunu anlıyor aslında.Ancak anlayamayacak, hem kendisine hem de Rosemary’e haksızlık edecek diye çok korktum.Ve bundan dolayı çok kızdım Gordon’a.İyiki beraber mutlu olmaya karar verdiniz çocuklar.Devrim yapamayacak iki garip olarak devrim uğruna ölmenize yüreğim dayanamazdı.Bazen bir şeyleri bilip hiçbir şey yapmamak daha iyidir.Hele ki kısacık hayatımızı tüketeceğimiz şu dünyada!
AspidistraGeorge Orwell · Can Yayınları · 20195,4bin okunma