MARTI
Cumartesi günü Maraş kitap fuarından satın alıp oğlumla birlikte okuduğum etkileyici son kitabın adı “Martı” idi. İtiraf edeyim bu kitabı okumakta çok geç kalmışım. Öykü hayalidir, kurgusaldır. Martı Jonathan diğer martıların hiçbirine benzemez. Diğerleri sadece aç kalmamak için, yiyecek bulmak için uçarken, Martı Jonathan daha profesyonel uçmak için uçar. Martı Jonathan, cehaletini kırmayı, becerilerini, yeteneklerini ve zekasını kullanarak kendini keşfetmeyi amaçlar. Hayalleri uğruna mücadele eder. Daha iyi ve daha hızlı uçmanın yollarını bir özgürlük yolculuğunda arar. Bu sıra dışı çabası martı sürüsünden cezalandırılarak sürgün edilmesine neden olur. Çünkü O alışagelmiş yaşam biçimine aykırı düşünen, bağımsız, özgür ve her daim daha mükemmel olmayı amaçlayan sıra dışı bir martıdır. Çocuklarımızın idealist yaşamı için okunması gereken bir kitaptır.
2.NOT: Oğlumla beraber okudum geç kalmışım okumaya hem de çok geç. Okumanızı öneririm. Kendinize öz güven, beceri, umut, azim aşılayacak güzel bir çocuk öyküsü, unutmadan büyüklere de lazım içindekiler.