·440 syf.····Okunma: 25 Ekim 2019 17:11 “Dünya hassas kalpler için cehennem gibidir...”
Johann Wolfgang Von Goethe
İlk öncelikle bu kitabı hazırlayan tüm ekibe ve yazarına teşekkürlerimi sunuyorum bu güzel kitap için.
Hercai ile tanıştığım yazarımız Sümeyye’nin bu kitabını nasıl keşfettiğimden bahsedeceğim yorumuma geçmeden önce. İlk önce diziyi gördüm, sonra kitabını alıp okudum ve sosyal medya hesaplarıyla takibe aldığım Sümeyye’nin başka da yazdığı hikayeler olduğunu öğrendim. Wattpad lise hayatımda çokça zaman geçirdiğim platformda yazıyormuş. Bu bende bir ön yargı kesinlikle oluşturmadı. Aksine daha çok merak ettim. Bunun başlıca nedeni de Sümeyye’nin yazımını beğenmiş olmam Hercai de. Şu an Hercai yorumu yapmayacağım için bu kısmı atlıyorum. Serzenişi de sosyal medya da çok gördüm. Özellikle kendi instagram hesabında paylaşılan kesitlerle. Merakımı cezbetti. Ve Wattpad de okumaya başladım. Kitabının çıkacağını duyduğumdaysa okumuş olsam da heyecanlandım. İmzalı satışının olacağını duyduğumda ise hemen aldım. Sümeyye’yi ne kadar karşımda imza atarken görmek istesem de bu fırsatı da kaçırmak istemedim. Bu seneki Kocaeli Fuarına gelirse sohbet etmek için yanına gitmek istediğim yazarlarımdan biri.
Gelelim kitaba. Neredeyse 1,5 aylık bir okumam olmuş. Normalde bu kadar uzatmam bir kitabı hem okul hem de bir an önce bitmesini istemememden dolayı olmalı. Sümeyye kitapta değişiklikler yapmış . Çok da güzel olmuş. Hikaye biraz daha oturmuş. Wattpad de yazarken kısa sürede çoğunlukla hikayeyi oluşturuyorsun bu yüzden arada yaşanan kopuklukları tamamlamış. Bu halini çok sevdim diyebilirim. Hikayeye eklediği Hande’nin gizemi en hoşlandığım bölümdü diyebilirim. Bora’ nın en azından tehdit etme sebebi olmuş.
Kitabı özetlersek nefret ettiği bir adamla evlenmek zorunda bırakılmış, her fırsatta ondan kaçmaya çalışan, ihanet eden ve sonunda kendini yine o adamda bulan bir kızın hikayesi. Kitapta kimsenin tasvip etmeyeceği hareketler ve sözler oluyor ancak kitabı anlamak gerek, kitap kurgu ve sonunda bunların olmayacağı bir sonu bekliyoruz aslında. Demek istediğim Bora sevgi görmemiş bir çocuk. Hikayesini kitapta okuyoruz zaten o yüzden bahsetmeyeceğim. Kendisi de söylüyor nasıl sevilir bilmiyorum diye. Bunu da aslında Hande’den bekliyor. Başta alamıyor aslında kitabın hiçbir yerinde bunu görmüyoruz. Çünkü Hande de onu sevmediğine inandırmış kendini ve ona ihanet etmek, kendi doğrularından gitmeyi saplantı haline getirmiş. Kitabın sonunda hepsinden pişmanlık duyuyor. Bu nokta dönüm notası aslında ikisi içinde. Bundan sonrası zaten ikinci kitapta oturacağına inanıyorum. Hikayemiz en heyecanlı yerinde noktalandı. İkinci kitap için heyecanlıyım. Bir an önce çıkmasını bekliyorum.
İkinci kitapla beraber değişen bir Hande ve Bora ikilisi göreceğimizi düşünüyorum. Wattpad de okuduğum için değil bunun olması gerektiğine inandığım için söylüyorum. İkisi içinde sıkıntılı konular var. Yiğit Mirzanlı ve Haldun Şahsuvar gibi. İki kötü karakterimiz kitaptaki. Bunlar olay akışını etkilerken kendilerini bulacaklar ve sonunda bir aile olmayı başaracaklarını düşünüyorum. Tabii burada takdir yazarımızın. Bizi nasıl bir son bekler merakla bekliyorum.