Puan vermedi·388 syf.····Okunma: 24 Kasım 2019 03:55 Her şey onun küçük dünyasında mükemmeldi, ta ki bir akşam aynı zamanda piyano öğretmeni olan komşuları Angelina damgalanmak üzere götürülene kadar. Kusurlu olduğu dağlanmış bir demirle vücuduna işlenecek ve artık yaşamının her anında ikinci sınıf, kısıtlı bir insan olacaktır.
Celestine North işte bu noktada hayatlarının aslında kontrollerinde olmadığını hissetmiş ve kafası bir hayli karışmıştır. Sonra otobüste yasak olmasına rağmen yaşlı bir kusurluya yardım etmesiyle tüm kabusları gerçekleşir. Oysa o sadece adamı büyükkbabasına benzetmiş ve merhamet göstermiştir.
Bir anda kendini zıt kutupların herbirinin kendi davalarına alet etmek isteyecekleri biri halinde bulur. Hayatı artık mükemmel değildir. Dışlanmış ve aşağılanmıştır. Döndüğü hayat bıraktığından çok farklıdır.
Celestine’ nin var olabilme savaşı işleniyor ilk kitapta. İki kitaplık distopik bir seri ve kelimeler adeta akıyor, çok sürükleyici.
Bu distopya bana kusurlu damgasının insanlara bu şekilde fiziken vurulmasa da bir şekilde toplum tarafından kabul gören çeşitli kriterleri taşımadığı ya da sadece farklı olduğu için toplum dışına itilmiş insanları düşündürdü. Korkunun ne kadar güçlü bir baskı unsuru olduğunu da.