Hikaye hikaye inceleme
2019 54. kitabı
Okunma: 25 Kasım 2019 00:57
Kitabı bütünüyle incelemek yerine hikaye hikaye incelemek istiyorum. Öncelikle ilk hikaye "Duvar" çok etkileyiciydi ölüm teması şahane bir şekilde işlenmiş. Özellikle "İnsan bir kere ölümsüzlüğünü kaybetti mi bugün mü ölmüş 20 yıl sonra mı önemi yoktur" sözleri beni çok etkiledi. Puanım 9/10 İkinci hikayeye gelirsek "Oda" isimli hikayede kendime bir eleştiride bulunmak istiyorum. Hikâyenin kahramanı eğer bir kadın ise maalesef kendimi onunla özdeşleştiremediğim için olay örgüsünün içinde kalmakta zorlanıyorum. Bu hikayeyi pek anlayamadığım için yorumlamam doğru olmaz. 4/10 diyorum. Üçüncü hikaye Herostratos hikayesi yine duvar gibi çok sağlam bir hikayeydi Kahramanın kendini zayıf, güçsüz hissetmesi ve Tabancasını adeta erkekliği haline getirmesi, kafenin tuvaletinde saklanırken intihar etmeyip silahını bırakması velhasıl kurgusu sağlamdı. 9/10 diyorum. 4.hikayemiz özel yaşam. Kahramanımız evli olduğu Henri'yi küçük görüyor, iktidarsızlığından belki de ona sahip olamamasından hoşnutluk duyuyor. Sevgilisi ise sert, maskülen bir adam ona istediği zaman sahip olabiliyor. Başlarda Henri'den kaçıp sevgilisiyle yolculuğa çıkmayı istese de sevgilisiyle olamayıp Henri'ye eşine geri dönüyor. En etkileyici bulduğum kısmı ise Evden kaçtıktan sonra Sokakta Henri ile karşılaşması ve Henri'nin çaresizliği. Puanım 6.5/10 Son hikayemiz bir yöneticinin çocukluğu Kurgu mükemmel, karmaşa,korku, erkekliğe ilk adımlar, kendini bulma arayışında bir takım siyasi gruplara katılmak. Ergenliği çok iyi anlatıyor. Uzun uzun incelemek istemiyorum. Bu hikayeye 9/10 veriyorum ve Eğer bu kitaptan 2 hikaye okumanız gerekirse 1. ve 5.yi okumanız yeterli olacaktır. İyi okumalar
DuvarJean-Paul Sartre · Can Yayınları · 20184,364 okunma