Kadınları dovenlere aynı şekilde davranmalıdır devlet, belirli birimler kadına şiddet uygulayanlara aynı şekilde misliyle şiddet uygulamalıdır ki adalet yerini bulsun...
Hocam bende eğitim fakültesinde öğrenciyim. Artık bildiğimiz en önemli şey disiplinin dayak veya şiddetle çözülemeyeceğidir. Şiddetle eğitilmeye çalışılan kişi daha da öfkelenir ve daha çok şiddet eğiliminde olur. Kısasa kısas Babilliler zamanında kaldı ve çözüm olsaydı zaten bunu konuşmazdık demek ki çözüm hiçbir zaman şiddet değil.
Bu çözüm değil. Sadece hıncını almak olur. Hani bireysel olarak çekip dövsen anlarım bir nebze lakin devletin hukuk içinde ceza vermesi gerekir. İkincisi ise dediğim gibi çözüm değil. Çözüm eğitimdir. Özelikle kadın ile erkeği küçük yaşlardan itibaren birbirlerine yabancilasmalarina mani olarak, iç içe büyütmektir. Böyle yapılmalıdır ki, iki tür de birbirlerine baktığında cinsel bir obje görmesinler veya üstünlük kuracaklari bir obje olarak görmesinler.
Hukuk içinde verilen ceza caydirmiyor ben hukuk ortamında çalışan biriyim az ve ertelenen ceza insana daha fazla cesaret vererek daha fazlasını yapmaya yöneltiyor ! İnsanlar kimseyi sudan sebeplerle dovemez !
Herkes kendince doğru fikirlerini beyan etmiş hatta bazılarının anladığım kadarıyla hukuka güveni de kalmamış. Yaklaşımların birçoğunu mantıksız buluyorum. Ülkemizde herkesin her konuda kesinlikle bir fikri olduğu düşüncesinden de yola çıkarsak yorumları gayet normal karşılıyorum. Unutmamamız gereken hukukun sadece cezai bir yönü olmadığıdır. Hukukun nerede başladığını ben size tarif edeyim. Aile.. Çoğu zaman toplumun en küçük birimi olarak ifade edilse de aile her şeydir. Ailesinde mutlu olamayan doğru eğitimi almamış sevgiyi saygıyı öğrenmemiş veya hiç öyle bir şeyin olduğundan dahi haberi olmayan insanlar gelip de burada bence şöyle olmalı demesinler. Kadına şiddet sandığınız kadar basit bir mesele değil. Herkes başta kendisine ve çocuklarına sevgiyi aşılayacak ki toplum şiddete meyilli olmasın. Şunu net bir şekilde ifade etmeliyim ki bireylere işledikleri suç dolayısıyla uygulanan yaptırımın derecesini artırarak o insanları caydıramazsınız (Araştırmalarla sabittir). Her ne kadar sinir ve öfke halinde bu eylemlere sebep olsalar dahi tüm bu yaptırımların başına geleceğinin bilincinde olarak suçları işlerler. Hukuk sadece kırmızı çizgileri çizer. Siz o alanda serbestsinizdir. Asıl mesele ailedir. Şiddete meyilli çocuklar yetiştirirseniz o da bilinçaltında olan şeyleri eşine ve çocuklarına uygulayacak ve bu böyle süregelecektir. Kadına şiddetin son bulması dileğiyle..
Adalet sistemi ranttir, iyi paraya iyi avukatın varsa yaptığın yanına kar bile kalabilir, hayatın dengesi böyledir kendisine aynı yaptirimla karşılık verileceğini bilen kimse kolay cesaret edemez şiddete,