2010 2. kitabı
Okunma: 14 Temmuz 2010 11:58
Bu benim okuduğum ikinci Ahmet Ümit kitabı. Öncesince Ninatta’nın Bileziği kitabını okumuştum. Ama bence İstanbul Hatırası çok daha güzel. Kitap; Başkomiser Nevzat, yardımcıları Komiser Ali ve Zeynep’in şehirde gerçekleşen seri cinayetleri çözmeye çalışmasını anlatıyor. Araştırma derinleştikçe ekibimiz cinayetlerin İstanbul’un tarihi hükümdarları ve önemli yapılarına göndermeler yaptıklarını fark ediyor. Şehrin kuruluşundan başlayarak bizi tarihi bir gezintiye çıkarıyor. Eski İstanbul ile, eski hükümdarlar ile, onların şehre kazandırdıkları ile birlikte polisiye roman ile bilgilendirici ama sıkıcı olmayan bir tarih kitabı arasında gidip geliyor kitap. Eğer benim gibi tarihten hoşlanıyorsanız eminim kitap çok hoşunuza gidecektir. Kitapın ilerleyen bölümlerinde kendinizi katillere sempati duyarken bulma ihtimaliniz de çok yüksek. Cinayet araştırması haricinde kitap çok güzel karakter analizleri de yapıyor. Kitaptaki ana karakterlerin neyi neden yaptıklarını, motiflerini, yaralarını gönülden hissedebiliyorsunuz. . . . Kısaca ben kitabı çok sevdim ve herkese tavsiye ediyorum.
İstanbul HatırasıAhmet Ümit · Everest Yayınları · 201943bin okunma