Kardeşimin Hikayesi
2019 13. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2019 11:55
Kardeşimin Hikayesi , Zülfü Livaneli’den okuduğum ikinci roman. İlk okuduğum Huzursuzluk gerçekte var olan insanlık problemlerini ustalıkla yansıtması ile çok etkilemiş bunun üzerine yazarın neredeyse bütün kitaplarını almıştım. Kardeşimin Hikayesinde ise yazar yine insandan ve insanın gündelik halinden , psikolojisinden , duygularından kopmamış. İnsanın tutsak kaldığında ki ruh halini , aşık olduğunda ki ruh halini , geçirdiği ağır bir kazadan sonra ki ruh halini ustalıkla işleyen yazar kazada rahmetlenen ikiz kardeşlerden sağ kalanının sorunlardan kurtulmak adına kardeşinin kimliğine bürünmesi ve başına gelen bütün dertleri sanki o değil de kardeşi yaşamış gibi anlatarak dertlerden kurtulmayı çabalamasını anlatmaktadır. Kitapta aşk üzerine yapılan bütün tahliller aşık olan tarafın sonunun her zaman hüzün ile bittiği , intahara sürüklendiği , kıskançlık cinayetlerine sebep olduğudur. Ve bu tahlili güçlendirecek dünya romanından pek çok örnekler verilmiştir. Eğer okurken pek çok yerde şaşırmak , pek çok yerde şok olmak ve gerçekten usta bir kalemin tadına varmak istiyorsanız kesinlikle okuyun. ️
Kardeşimin HikayesiZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 2019126,7bin okunma