Fareler ve İnsanlar
2019 6. kitabı
Okunma: 03 Şubat 2019 13:26
Bir kitap düşünün ki içerisinde işçi toplumunun çektiği sıkıntılardan tutunda , ihanet , ırkçılık , sadakat , sevgi ve arkadaşlık barındırıyor. Kısacası insanlık tarihinin en önemli duygu ve olgularından olan bütün noktalara ustaca bir şekilde değiniyor. Akıcılığı o denli yükskek ki okur kendisini tadlı bir rüyadaymış gibi kaptırıyor ve sonunun hiç gelmesini istemiyor. Yalnız kitabın başardığı en önemli bir diğer noktası da insanı neredeyse ağlayacak şekilde duygulandırması. Olay iki samimi arkadaşın birlikte iş amacı ile bir çiftlikten diğer çiftliğe gidişlerini ve başından geçenleri işlemektedir. iki arkadaştan birisi büyümüş cüssesine ve yaşına rağmen ruhundaki çocuksu yapıyı bozmadan bulundurması , tıpkı bir çocuk zekasına ve düşünce yapısına sahip olmasından dolayı yaptıklarının başına ne getireceğini düşünmeden hareket etmektedir. Bu iki arkadaşın sürekli başını derde sokmaktadır. Her bir dert yeni bir çiftliğe gitmeye sebep olmaktadır. Diğer aklı başında olan adam ise sürekli bu çocuk ruhlu arkadaşının korumacılığını yapmakta ve sıkı bir şekilde dostluğunu sergilemektedir. Onunla birlikte güzel hayalleri vardır.... Küçük bir ev ama herkesin bir odasının olacağı ev... Ufak bir yonca tarlası ve tabiki tavşanlar çünkü çocuk ruhlu kahramanımız yumuşak tüylü her şeye zaafı vardır. Tavuklar , domuz ahırları ve küçücük Demir döküm soba... Okumayan arkadaşlarım var ise bu iki dostun serüvenlerine en acilinden katılmalarını tavsiye ederim. ️️
Fareler ve İnsanlarJohn Steinbeck · Sel Yayıncılık · 2023212bin okunma