Ben,Kirke ve Gow
2019 50. kitabı
Bugüne dek herhangi bir kitap hakkinda , herhangi bir platformda , herhangi bir inceleme yapmayi birakin, herhangi bir yorum yapmisligim yoktur.(kitap satin aldigim sitelerde yaptigim ufak tefek yorumlari saymiyorum) Ben,Kirke; kitabina veya herhangi bir kitaba inceleme yapacak kadar bilgi sahibi oldugumu da dusunmemekle beraber bir kac kelam etmek istedim.Sebebi de sudur ki ,cok sevdigim bir bilgisayar oyunuyla kitap arasinda kurdugum baglantilarla beraber , kitabin bende yarattigi etkinin iki kat fazla olmasi.Oyunun adi oyunu oynayan ve ayni anda bu kitabida okumus kisilerin de tahmin edebilecegi uzere “God of War”.Ben yunan ve iskandinav mitolojisine bu oyunla girdim diyebilirim. Kitaptaki cogu titan ve mitolojik tanriyla oyunda bizzat tanismis olmak, Kirkenin babasi olan Heliosun oyunda elimizden cok fazla cekmesi , ilk titan kronos , gaya , zeus ve daha bircoguyla fazlaca icli disli olmak , kitabi okurken suratimda surekli bir “hehehhe oyunda elimden neler cektiniz be” diye kafamin icinden gecirerek tebessumle okumama neden oldu. He oyunu oynamayanlar su ana kadar soylediklerimi yadirgasa da oynayanlar demek istediklerimi anlayacaklardir. Lafin kisasi makbuldurden istinaden ben kitabi keyifle okudum ve cok begendim.Mitolojiyle azicik ilgilenen , sagdan soldan kulak asinaligi olanlarin keyifle okuyacagini dusunuyorum.Ortalama bir uzunlukta oldugunu dusunursek te ne cok kisa kesip hevesimizi kursagimizda birakiyor nede cok uzatarak bizi kivrandiriyor. Hakkinda bu kadar cok konusuluyorken de okuma listenize eklemenizi onerir keyifli okumalar dilerim.
Ben, KirkeMadeline Miller · İthaki Yayınları · 202444,3bin okunma