···Okunma: 21 Aralık 2019 13:26 Kitabı çoğunuz gibi ben de önceden duymuştum ve okuyacaklarim listesinde yer alıyordu ama fırsat olmuyordu pek hep başka kitaplara başlıyordum.Değerli bir arkadaşım da tavsiye edince okumaya başladım. Okumaya değer daha çok felsefik bir kitap. İspanya 'dan mısır piramitlerinin eteklerine iki kere rüyasında gördüğü hazinesini aramaya çıkan çoban santiago' un yaşadıklarını anlatır.Kişisel menkibesini tamamlamaya çalışan insan topluluğunu temsil eder çoban. mutluluk uzak gibi görünse de aslında bize çok yakındır. Yüreğimizin sesini dinleyerek ulaşabiliriz.
Simyaci altı yılda kırk iki ülkede yirmi altı dile çevrilmiş ve milyonlarca satışı yapılmış. Açıkçası ben o kadar begenmedim yani daha doğrusu kötü değil ama sıradan geldi. Şunu da eklemek istiyorum takkeci İbrahim ağa camiinin öyküsüne çok benzer buldum. Kitabı okumadan önce duymuştum böyle bir benzerlik olduğunu. Kitabı bitirdikten sonra baktım öyküye gerçekten de çok benziyormuş. Çalıntı demek istemiyorum çünkü sıradan bulduğum için birden fazla kişinin aklına gelebilecek bir hikaye diye düşünüyorum.
Okumasini tavsiye ederim.insana birseyler katabilecek kitaplardan.