Şekerim kötü kitap gördüm mü gömerim ama bunu daha önce okuduğum kitaplara verdiğim puanlara göre bakarak yaparım. Öncelikle şunu söyleyeyim Elif Şafak'a karşı önyargılıyım. Sevmiyorum kadını. Zerre samimi gelmiyor. Siyasi ve diğer olaylar sebebiyle de zaten Türkiye'ye gelememesi ayrı bir soru işareti. Bunların hepsini bir kenara koyarak son kitabını objektif bir şekilde ele almak istedim.
Öncelikle çok muteşem bir kitap değil yurtdışında yılın kitabı ödülünü almış. Asla değil bu yıl çıkan çok iyi kitaplar okudum. En basitinden bu yıl çıkan Kediler Cennete Gider bu kitabı tokatlar yumruklar sallar atar bir köşeye koyar yani. Üstelik adı sanı duyulmamış bir yazar ha. Elif Şafak ödül aldıysa kitapta geçen ensest, eşcinsel muhabbetlerden ötürü almıştır. Hepimiz biliyoruz yurt dışındaki jüriler bayılıyorlar böyle şeylere. O yüzden muhteşem bir kitap beklemeyin.
Peki ben neden 7 puan verdim. Çünkü kötü bir kitap değil. İyi bir kurgusu var. Karakterlerin derinlikleri var. Hayat namına çok iyi tespitler yapamıyor belki ama hikaye okunabilecek bir hikaye ve sürüklüyor. Ergen kızların kitaplarına 1 verirken buna 1 veremem 2 çok az olur. Daha önce 3-4-5-6 puan verdiğim kitaplara bir baktım karşılaştırdım. Onlardan iyiydi hak geçmemesi için 7 vermek durumundayım.
Özetle ne göklere çıkarılacak bir kitap ne de öyle içimdeki elif şafak önyargısıyla yerin dibine sokabileceğim bir kitap. Ayol ne bileyim okuyun siz de karar verin bu kitabı okumayın diyemem. Sonuçta edebiyat eseri olduğu net. Edebiyat olması için gerekli unsurları barındırıyor. Ha kitap elif şafak hakkındaki düşüncelerimi değiştirdi mi ? Asla yine sevmiyorum. Ama iyi bir konu bulmuş ve iyi yerlerden vurmuş okuyucuya.
Kediler Cennete gider’e 10 verdim az geldi valla tatmin olamadım, okuduğum en iyi ilk 5 o derece güzel, hoş adamın bütün kitapları güzeldi Tanrılar Çağı da 10 numara 5 * idi ana Kediler Cennete Gider e f s a n eeeeee 😉