···Okunma: 24 Aralık 2019 12:15 #Okudumbitti
İXİMİA
ENDER ÖZDEN
“ Uyuyorsun ama uyanacaksın.Bu ilk uyanışından farklı olacak,düşün,öğren ve öğret!”Anlamsız,başka bir âlemde gibiydim.Bu kez bedenim yoktu,sadece hislerin yönetimindeydim.Duyduğum ses son bir kez daha konuştu.Söylediği ilk şeyi tekrar ederken korku ile ruhumun titrediğini hissediyordum,o yine “ Her şey seninle başlayacak!”dedi ve her şey tamamen silindi..”
Karakterimiz İXİMİA Massachusetts İnstitue of Technology Üniversitesi Teknoloji Profesörü.Kendi geliştirdiği finansmanını “Discover New Technologies Company” şirketinin üstlendiği “Sanal Gerçeklik ve Yapay Zekâ Senkronizasyonu”programı kapsamında dört arkadaşı ile birlikte bilimsel bir deney gerçekleştirme aşaması ve sonrası yaşanılanları konu alan bilim kurgu tarzında bir kitap.
Beş kişilik ekibin amacı Sanal Gerçeklik ve Yapay Zekâyı birbirine senkronize edip,mikroçipler vasıtası ile kişilerin bebeklikten yetişkinliğe kadar öğrenmelerini sağlamaktı.İximia bu projeye “Tohum Yaşam Doğrusu “adını vermişti.
Bu güne dek bilim kurgu tarzında kitap okuyamayan ben sayfalar arasında kayboldum.Her sayfada okuduklarım “nasıl yani” dememe sebep olduKurgu,geçişler,akıcılık,olayların başlangıcı ve sonuç arasında ki mükemmel hakimiyet kitap bitene kadar hep aynı şekilde devam etti
İximia ve Amour arasında yaşanılan dıygusallık kitaba ayrı bir lezzet katmışAhhhh Prosea başına gelmedik iş kalmadıBlack sinirli azizemiz duruşu ve tavrı ile hayran kaldığım bir karakter olduBir de ihtiyar Yakov sevdim mi kızdım mı bilemedim doğrusu
Düşünün gözlerinizi açıyorsunuz farklı bir yerdesiniz tabi dünya değil.Yaşam emaresi hiç yok ayrıca tek başınasınız.Ne yapacağınızı bilmez bir halde sadece arayış halinde olmanız tek yaptığınız.Ara ara yer sarsıntıları oluyor ve bulunduğunuz her yer bir anda değişiyorBölümü okurken yazarımızın kurgusuna hayran kaldımHer farklı bölüme geçtiğimde bende sarsıldım yok artık bu kadar da olamaz dediğim hayranlıkla okurken beynim yandı resmenHiç beklemediğim olaylar gelişti yaşanmamışlıktan yaşanmışlığa geçildiğinde Dilay çıktı karşıma.Dilay kim mi tabi ki söylemem okuyun ve öğreninCam fanuslar,mikroçipler,biyorobotlar ve daha nice aklınızın alamayacağı durumlar.
Yazarımız’ın ilk kitabı olan “Kalbime Üç Cemre Düştü” masal tadında keyif alarak okuduğum bir kitap olmuştu “ İXİMİA” kitabı ise tarzın tam tersi olmasına rağmen bu kadar başarılı olması inanın beni çok mutlu etti.Türk yazarlarımızın bence biz okurlar tarafından desteklenmesi gerekiyor diye düşünüyorumKitabımız bu tarzda nice kitaplara deyim yerindeyse taş çıkartacak cinstenBu tarzı seviyorsanız kesinlikle okumanızı tavsiye ederim
“ Hayatım,kendi kontrolümde,her normal insan gibi yaşadığımı sanıyordum.Meğer tek bir saniyesi bile kontrolümde değilmiş.Yalnızca talimatlara uyduğumu,programlanmış bir robot gibi emredileni yaptığımı öğrendiğimde,artık çok geçti!”
“ Aynen öyle dedim.Siz anahtarın dişlilerisiniz.Anahtar biziz,ben değilim.O halde hadi kilidi bulalım.”
“ Düşünsenize öğrenen işlemciler,mükemmel zihinler ve son teknolojiye sahip bir düşman,ne yapabiliriz ki?Onlara öğrenmeyi öğrettik,şimdi de unutmayı öğreteceğiz..”
“ Adım,İXİMİA
Babamın verdiğiyse,”DİLAY ERÇİL”
Bana ait olanı ve dostlarımı geri almaya geliyorum!”
Değerli kardeşim Ender Özden kitabı okumamı sağladığın için çok teşekkür ederimBaşarıların daim olsun güzel yüreğin hiç susmasın.Kitabın devamını sabırsızlıkla bekliyorum