Bu sefer olmadı be Arthur Reis :(
2020 1. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2020 16:29
Kitabı aslında ikiye ayırmak gerekiyor 11.Bölüme kadar ilk kısım 11den sonra ikinci kısım olarak. ilk kısımda konunun ilgimi çeken kısmı işleniyor. Kadın hakları ve tabulaştırılmış kurallara uymak zorunda olmaması. Kitabın ana temeli bu kitabın arkasını okursanız. Lakin gelin görün ki ilk başlarda bu yazılı olmayan kuralların ev hanımlığının önüne geçse de çok sevdiğim yazar bir süre sonra yine Toplumun yaptığı gibi bu kuralların mantıklı bir açıklaması varmış gibi bir yükleme yapıyor. Yani aslında ben kitabı bu kurallara karşı olmasını beklerken Conan doyle'de içten içe bu kuralları biraz desteklemiş oldu ve kitap biraz kendiyle çelişiyor. Hani o iki kızın yaptıkları zaten yanlış bunu kadın olsun olamasın yapmamalı ama kitap bunu bu şekil yansıtmıyor. Ve güçlü duruşlu ablamız olan Westmacott suç atılınca kitap vermek istediği mesajla ters düşüyor. İkinci kısım daha iyiydi. Sherlock'ların yazarı olunca ister istemez işin içine biraz aksiyon ve maceralı olay koymuş ve bı tık daha iyiydi. ama tabi ne sherlcok ne challanger hikayelerinin yanından geçmez. ufak bir olay ve ailenin nasıl bir arada durması gerektiğini yansıtmıştı. yani ilk kısım 6 ikinci kısım 7 lık hikayeler sunuyor. lakin kitab ana düşüncesi olan ilk kısımla ters düşünce 6 verdim. zamanınız varsa çıtır çerez hemen biter zaten. lakin fiyatı pahalı olabilir basımı az olduğu için. bu kitap için çift hanelere çıkmaya değmez, çok sonra elinizde kitap biterse okursunuz :) bundan önce okumanız gereken daha iyi tonla eserler var :)
Şehrin ÖtesindeArthur Conan Doyle · Kyrhos Yayınları · 201429 okunma