·226 syf.····Okunma: 18 Haziran 2019 21:29 Kitapla ilgili inceleme yapsam mı yapmasam mı ikileminde kaldım ancak merak edip de almak isteyen olursa bu incelemeye denk gelsin ve bir daha düşünsün istedim.
Kitabı ilk nerede gördüğümü hatırlamıyorum ancak gördükten sonra burada yorumlara bakayım dedim, bir baktım herkes 10/10 vermiş ve yorumlar inanılmaz güzel. Hemen sipariş ettim kitabı. Merak etmeme rağmen de sırada beklettim zamanı gelince okuyayım diye.
Neyse efendim... Kitaba gelelim. Bakın, ben burada yapılan incelemelerin ve verilen puanların reklam amacıyla olduğunu düşünmeye başladım (İnceleyince fark ettim ki inceleme yapan hesaplar inceleme yapıldığı gün açılmış, sadece de bu yayınevine ait kitaplara inceleme yazmış. Çakallar sizi...). Neden mi? Çünkü yapılan incelemeler ayrıntısız ve kısa, kitap 10/10'luk bir kitap değil, hatta 4 dahi yüksek ancak bu puanı verme sebebim de hikayesinde merak unsurunun olması. İncelemelerden birinde "Edebiyat işte budur diye içimden geçirdim okurken." gibi iddialı bir cümle geçiyor, kitabı bitirdiğimde ise verdiğim tepki şu şekilde oldu: ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
Kitabın arka kapağında "Ana karakter Isbel Loment, halasıyla yaşayan ve hayatı oldukça sıradan olan bir kadındır. Üstelik sıkıcı bir adamla da nişanlıdır. Nişanlısının, Isbel ve halasına Sussex'te bir ev kiralamaya çalışması; Isbel'in, kendi gerçekliğinden farklı olan Doğu Odası'nı keşfetmesine sebep olacaktır. Bu, hem yaşamını hem de kaderini sonsuza dek değiştirecektir." şeklinde kitabın konusu az buçuk verilmiş. Kitaptaki kadın karakter Isbel, ev kiralamaya çalışır ancak ev hakkında birtakım duyumlar alır (evde bir odanın ara sıra görünüp kaybolması gibi). Daha sonra eve gittiği vakit, evde garip olaylar yaşar ve bu olayların sebebinin ne olduğunu bulmaya çalışır. Kısaca bu şekilde özetleyebilirim.
Kitabın yine arkasında "Lanetli Kadın, gerçekliğin doğasını sorgulayan, gergin atmosfere sahip bir roman." deniyor. Ancak ben gergin atmosfere sahip bir roman ne yazık ki göremedim. Kitabı merak ederek okudum çünkü işin aslının ne olduğunu öğrenmek istedim, sırf bu sebeple devam ettim. Ancak kitapta konusu geçen kayıp ve ilginç odanın sırrı kitabın sonunda ortaya çıkmadı. Merak ettirdiği olaylar açıklanmadı, sonu ise tamamen havada kaldı. Kitap akıcı evet çünkü büyük punto ve boşluklarla yazılmış, bu sebeple hemen bitiyor. Çok fazla sayıda yazım yanlışları mevcut, hatta bazı uzun cümlelerin arasında boşluk yok; okurken kör oluyordum.
Daha da yazardım da... Valla ne yalan söyleyeyim verdiğim paraya ve harcadığım zamana biraz acıdım. Tavsiye eder miyim? Ben ettim siz etmeyin, aman diyeyim.