Size göre edebiyat tarihinde en bilinen karakter ya da karakterler kimdir?
Bana göre Don Kişot. Çünkü hiç unutmam henüz dokuz yada on yaşımda iken mahalle de bakır kablo toplayarak biriktirmiş ve onu satarak almıştım kitabı. İlk aldığım kitap Don Kişot oldu :)
Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu kitabındaki adını bilmediğimiz meçhul kadın.. Bu sitenin Beyonce su..
Dr. Jekyll & Bay Hyde Hatta onların dilinde deyimleri bile var bu ismi içeren.
Bir Türk okuyucu olarak şunu söylemek isterim,öncelikle bu soru ancak burada sorulabilir fakat cevaplar çok seçici ve çokta doyurucu olmaz henüz çok kitap okuyamıyor güzel insanlarımız ,iş güç geçim davası derken bir de okul hayatı ÇOK YIPRANDIK .Bana göre SEFİLLER bütün dünya ülkelerini kapsayan ve müzikali dahi yapılmış halkların siyasiler tarafından ezilmiş ve açlık ile suçu ve cazayı görebileceğiniz yegane eserdir .Bütün roman ve hikayeleri okuyun mutlak bir fakirlik ve mutlak bir zenginlik içerisinde İnsan toplumunu işler cahil cüheda yapıya hep isyan eder.KADER'in yönünün çevrilebileceğini hayatın dönüşüm noktalarını gösterir .Bütün kitapları seviyorum amaç şu bu değil Nöronların hareketi ile hayatı güzel yöne hareket ettirmektir.Asıl başrol okuyucudur.iyi günler.
Romeo ve Juliet
Yazılanlara ilave Oblamov, Don Kişot, İnce Memed ve Feride (Çalıkuşu)