@wybie
2016 3. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2016 00:00
Kitabı tek solukta bitirdim. İdeolojik eleştiri yapıldığı ile ilgili yazılar okudum lakin ben o kadar çok Dr. B'ye odaklanmışım ki sadece onun dünyasına dalabildim. Onun psikolojisine kaptırdım kendimi. Dönemin zor şartları, bir adamın gerçek manada yalnız kalışının psikolojisini gördüm. Stefan Zweig ve Satranç benim kitap listemdeki en iyi kitapların başında gelenlerden. Okumamış olan varsa mutlaka okumalı. Okuyun, okutun.
SatrançStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2020279,7bin okunma
Bir satranç oyununu sanki tenis maçı gibi hızlı hızlı meraklı bir şekilde okutabilmesi de ayrı bir başarı gerçekten.
wybie
Hocanız haklı bence de, hakikaten temeli çözünce ikisi de takır takır çözülüyor. (: Satrancı çok yapamasam da istidadınızın devamını dilerim. (: Konu ilgi alanları olunca insan her yere varabiliyor. (:
Yine bir ara kasparovla... diye devam etmek isterdim, ama... :) Satranç bilen geometriye de meraklı olur ve kolay çözer soruları derdi hocam. Ondan sonra daha çok hirslanirdim. Neyse, konu nerden buraya geldi anlamadim. Müzik, kitap ve satranç, bu muhteşem üçlüye de ben bayılıyorum.
Çok naifsiniz azizim. Ailenizin satranç aşkına da ayrıca bayıldım. (:
Ailemizde satranç bilmeyen yoktur. Bilmeyeni afaroz ediyoruz. :) Gören olmuştur yazinizdaki imayi mi desem anlam bozukluğu mu desem, ama benim gibi çok bilmişlik yapmak istememiştir. :)
wybie
Hakikaten de öyle. Satranç izlemesi değil oynaması zevkli olan bir oyun halbuki (:
wybie
Ben de geri adım atmamak için yapıyorumdur belki farkında olmadan (: