2020 3. kitabı
Okunma: 08 Ocak 2020 01:37
Duydun ki Stefan Zweig'i gömenler varmıııışşş ️ GÖMDÜRTMEEEEMMM ‍ . "Bütün kitapları aynı yeaaağğ" diye ağız eğenler varmıııışş EĞDİRTMEEEEMMM ‍ . Hele bir deeeee; "Türkiye'de en çok okunan yazar Stefan Zweig, çünkü kitapları ucuz ve inceciiiiiiiğğkkk.” diyen bir güruh var kiiiii (onlar kendilerini biliyorlar) ağızlarının üstüne tokadı yiyecekler! . ••Zweig, hayatı boyunca hiçbir grupla yürümedi. ••Kendi cemaati olan Avrupa Musevilerine bile hep mesafeliydi. ••Bunun bedelini de fazlasıyla ödedi. ••Faşistlerden binlerce kilometre uzakta, Brezilya'da... . Bu bilgiler ışığında bir kez daha soralım; . Neden dünyada bir Zweig yükselişi var dersiniz? . Baskıcı rejimlere karşı bir tepki olabilir mi?️ . ••Siz bunu düşünüp, silkinip, kendinize gelirken; ben aylardır ara verdiğim Zweig okumama Rahel ile devam etmiş olmanın mutluluğunu yaşayayım. . ••Bu arada Zweig'in beş menkıbesi var imiş; üç tanesi bu kitapta yer alan; Rahel Tanrı'yla Hesaplaşıyor, Üçüncü Güvercinin Hikayesi, Ölümsüz Kardeşin Gözleri. Dördüncüsü; Gömülü Şamdan( şu an okuyorum) Sonuncusu ise; Zıt İkizler. . ••Bu son kitabı İş Bankası Kültür Yayınları - Modern Klasikler serisinde bulamazsınız. ••Şimdilik sadece Aylak Adam Yayınları'ndan çıkan, “Stefan Zweig - Toplu Öyküler 1” kitabının içerisinde var Zıt İkizler. . ••Son olarak okuduğum Zweig kitapları içerisinde bir numaram tabii ki, Amok idi, İkinci sırayı Rahel kaptı. Okumak - okumamak serbest . #StefanZweig #RahelTanrıylaHesaplaşıyor #080120
Rahel Tanrı’yla HesaplaşıyorStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202124,8bin okunma