·115 syf.····Okunma: 29 Aralık 2019 11:21 Bir insan ticaretiyle başlıyoruz kitaba, bir kölenin hayatını okuyoruz bir nevi. Onun gözünden bakıyoruz dünyaya ya da yaşadıklarını anlamaya çalışıyoruz. Çerkez Dilber’in hayatını okurken acımasızlığı, merhameti, aşkı, sevgiyi, sergüzeşti okuyoruz ama... Bir Kemalettin Tuğcu havası var kitapta, Yeşilçam filmlerini anımsatan bir konusu var. Ezileni överken zenginleri yermiş ama eğitimli zenginleri farklı göstermiş. Kitaba adını veren konunun ikinci ana karakteri (Celal) bayağı ileri sayfalarda çıkıyor karşımıza. Bir aşk hikayesi anlatılan ama benim ilgimi çeken evlilik tartışmaları oldu. Amacı sadece aşk hikayesi okumak olan ve aşka inanan herkesin çok beğeneceği bir kitap fakat bana hitap etmedi. Evlilik tartışmalarında ben yazarın yererek anlattığı tarafın görüşündeyim, yani aşk yetmez illa denklikler olmalı. Kısacası; “davul bile dengi dengine”. Ama bir aşk hikayesi okumak istiyorsanız muhtemelen beğenirsiniz, güzel betimlemeleri için bile okumaya değer. Keyifli okumalar.