Arkadaşlar öğretmen camiası olarak ortak bir liste hazırlayalım ve paylaşalım herkes tavsiye ettiği kitabı ve seviyesini bu gönderi altında veya mesajla bana ulaştırsin bir liste hazırlayıp paylaşayım örneğin Yankılı kayalar 5. Sınıflar için uygun bir kitap Gibi
8. Sınıflar için ; Sabahaddin Ali : Kuyucaklı Yusuf Montaıgne : Denemeler Selim İleri : Gençlik Çağına öyküler 1 ve 2 M. Kemal Atatürk : Nutuk (ilköğretim okulları için ) Orhan Veli Kanık : Bütün şiirleri Anton Çehov : Öyküler Cengiz Aytmatov: Beyaz Gemi Reşat Nuri Güntekin : Acımak
10 – 11 Yaşında çocuklar için; R. L Stevenson : Define Adası Andersan Masalları Jack Lomdon: Kurt Kanı Marc Twain : Tom Sawyer’in Maceraları L. M Alcott: Küçük Kadınlar A. De St.Exupery: Küçük Prens Jules Verne : Denizler Altında Yirmi Bin Fersah, Balonla Beş Hafta, İki Yıl Okul Tatili, Aya seyahat Cervantes : Don Kişot’un Serüvenleri A.Dumas: Üç Silahşörler
Postayla Gelen Deniz Kabuğu- 5. Sınıflar Latasiba-5. Sınıflar Göl Çocukları- 5. Sınıflar
Alfredo Gomez'den Miguel isimli kitap. Ortaokul için uygun olduğunu düşünüyorum.
Simyacı 8.siniflar için uygun Sadako 6. 7. Sınıf Bunun adı findel 5. Sınıf La lise Martı jonathan livingston lise Ak zambaklar ülkesinde lise Miş gibi yasamak lise
Momo- Michael Ende (Sadece çocuklar değil büyüklerde okumalı ve her seviye için uygun) Pinokyo - Carlo Collodi John Steinback - İnci Gümüş Kanatlar - Cahit Uçuk Cahit Zarifoğlu'nun çocuk kitapları