·304 syf.····Okunma: 20 Ocak 2020 00:23 Beyin-Senin Hikayen kitabı ile tanıştım yazarla.
Bilimsel bütün gerçekleri belgeli bir şekilde çok yalın bi dille aktarıyor okuyucusuna.
Bilime ilginiz var ama anlamamaktan korkuyorsanız kesinlikle David Eagleman başlangıç yazarınız olabilir.
#1edebiyat1bilim1film kitap okumaları kapsamında bu ay ki bilim kitabımız Yaratıcı Tür idi.
Yazar genelde insanların keşifleri üzerinde durmuş bir çok bilim insanının kazandırdığı yenilikleri, bu yeniliklerin tarihçesini paylaşmış.
Benim en çok ilgimi kazanan taraf bir çok buluşun defalarca deneme sonucu çözüme ulaşmasıydı. Özellikle ‘asansör’ün tarihçesini keyifle okudum. Hatta bir kıssadan hisse paylaşılır bizlerle ‘sonucu değil, çabayı övün.’
Ve en sonunda eğitim alanına parmak basıyor yazar. Yaratıcılığın öneminin eğitimde olduğunu vurguluyor. Sanat ve yaratıcılık ile sorunlu bir okulun tercih edilebilecek bi okul haline nasıl geldiğini de anlatıyor.
Kitabı çok beğendim. Bilim,sanat,teknoloji gibi alanlarda ki yeniliklerin bu denli keyifli anlatımı harikaydı.
Okunmalı,anlamalı,uyarlamalı...