Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

Gökhan Taşpınar yorumladı.
Merhaba 1K ailesi Önerebileceğiniz kişisel gelişim kitapları var mı ? :)
··
18 görüntüleme
Gökhan Taşpınar okurunun profil resmi
Öne Çıkan Yorum
Selin hn merhaba, Anthony Robbins'in Sınırsız Güç kitabıyla başlayabilirsiniz...Bunun dışında tavsiye edebileceğim en iyi kişisel gelişim kitapları; John Maxwell'in Liderlik Yasaları, Florence Littauer'in Kişilik Bulmacası, Tony Buzan'ın Akıl Haritaları, Joseph Murphy'nin Bilinçaltının Gücü, Harry ADLER'in NLP El Kitabı, David J.Schwartz'ın Büyük Düşünmenin Büyüsü, Stephen COVEY'in Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı, Ahmet Şerif İZGÖREN'in İş Yaşamında 100 Kanguru ile Mümin SEKMAN, Doğan CÜCELOĞLU ve Oğuz SAYGIN'ın kitapları...Bu arada şimdiye kadar okuduğum 49 kişisel gelişim kitabının her birinden çok farklı şeyler öğrendiğimi, bu kitapların yaşamıma zenginlik kattığını söyleyebilirim..Sevgi ve selamlar..
Ferdinand Bardamu okurunun profil resmi
Kişisel gelişim kitapları yerine siyasi,ekonomik,sosyal,askeri,kültürel ve düşünsel alanlarda başarılı olmuş tarihi şahsiyetlerin biyografi veya anı tarzında yazılmış eserlerini okusanız daha faydalı olacağı kanaatindeyim.
Özge Uzun Güney okurunun profil resmi
Bir psikolog adayı olarak kişisel gelişim kitaplarını tavsiye etmemem doğaldır. Yine de hiç bir kitaba okunmamalı da diyemem. Sadece şunu söylemek istiyorum. Kişisel gelişim kitapları insanların hayatında fark yaratacağını iddia eder ancak bunu başaran neredeyse hiç yoktur. Çünkü genel olarak kendileri yemek kitapları gibidir. Nasıl yemek kitaplarında 200 gram ceviz bir kibrit kutusu peynir diyorsa kişisel gelişim kitapları da aynı mantıkla çalışır. Ama çoğu evde o malzemeler olmadığı gibi çoğu insanın hayatı da verilen tavsiyelere uygun değildir. Umarım çok ukalaca bir yorum olmamıştır çünkü bu benim şahsi fikrim. Yine de değerli bilim insanlarının yazdığı kişisel gelişim raflarından ziyade psikoloji ve diger raflarda bulunabilecek bir çok kitap da mevcut tabi ki.
mehmet aysu okurunun profil resmi
Kitap türlerini, zevkler dışında ayırmak pek bana göre degil. İsteyen istediğini okumalı diye düşünürüm. Kişisel gelişim ile ilgili not defterimde beğendiğim bir paragraf var. Ne zaman ve kimden not aldığımı hatırlamadığım. Paragraf; "Kisisel gelisim kitaplari, kapitalizmin baskiladigi insanin o caresizligi icerisinde birsey yapma, kendini gerceklestirme telasidir. Aslinda tamda bu telasin panzehiri romandir. Kisisel gelisim kitaplari degil. Fakat bunu anlamak icin tam olarak romanin islevini bilmek gerekiyor."
Ferdinand Bardamu okurunun profil resmi
Selin hanım size kişisel gelişim değil ama Sun Tzu'nun Savaş Sanatı isimli kitabını tavsiye ederim. Eminim işinize yarayacaktır. 1000kitap.com/kitap/Savas-Sanati
Gökhan okurunun profil resmi
Osman Beye katılıyorum 2.den sonra bütün kişisel gelişim kitapları birbirinin kopyası.
Ebru Sünnetci okurunun profil resmi
Osman Bey Merhaba, Herkes kendine fikren daha yakın olan siyasi, ekonomik, sosyal, askeri, kültürel ve düşünsel alanlarda başarılı olmuş tarihi şahsiyetlerin biyografilerini okur bu da gelişime değil bence sempatiye yol açar kaldı ki gelişim tek bir alanda olmamalıdır fakat bu kişiler tecrübeleri kadarını yansıttıkları için kısıtlı bilgi aktarımı olacaktır. Günümüzde de bunun birçok örneği var, takdir ettiğimiz yazar, siyasetçi, asker, gazeteciler var ama kaç kişi takdirden öteye uygulamaya geçerek kendini geliştirebiliyor? Gökhan Bey farklı tarzda yazarların kitaplarını okursanız belki de birbirinin kopyası olmadıklarını görebilirsiniz. Saygılar,
Gökhan okurunun profil resmi
Nina Hanım ve Ebru Hanım, üniversiteye hazırlık ve üniversite yıllarında (17-18 sene öncesine denk geliyor) Dale Carnegie'den Mümin Sekman'a, Robin Sharma'dan adını şuan hatırlayamadığım 6-7 farklı yazarın 10 dan fazla kitabını okudum ve çıkardığım sonuç; bu tarz kitaplar motivasyonunuzu ayakta tutabilmek için belirli aralıklarla okunabilir ancak bir kaç kitap okuduktan sonra diğerlerinin size ekstra bir katkısı olmuyor. Bende Osman Bey gibi başarılı insanların biyografilerini okumanın çok daha yararlı olacağı kanısındayım. Eğer açık fikirli bir kişiysek hem düşüncelerimize yakın hem de bizden farklı düşünen insanların biyografilerini zaten okuruz. Öte yandan sabit fikirli bir insansak ayda 50 tane kişisel gelişim kitabı okusak da bizden bir halt olmaz. Tabi bunlar benim düşüncelerim herkesin düşüncesine de saygılıyım.
Bu yorum görüntülenemiyor
18 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.