Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gönderi

Yıl 1845. Victor Hugo, gelin - kaynana sorunsalını anlatıyor.
Marius ile Cosette evlidir. Jean Valjean: Cosette' nin babasıdır. Marius Cosette’i azar azar Jean Valjean'ın elinden almıştı. Cosette de karşı koymamıştı. Kaldı ki, bazı durumlarda pek sert davranmaktan doğan çocukların değer bilmezliği denilen şey, öyle sanıldığı gibi suçlanacak bir şey değildir. Yaradılışın değer bilmezliğidir bu. Başka bir yerde de söz ettiğimiz gibi, yaradılış “kendi önüne bakar”. Yaradılış canlı varlıkları ikiye ayırır: gelenler ve gidenler. Gidenler karanlığa doğru dönmüşlerdir, gelenler ışığa dönüktür. İşte, yaşlılar için kaçınılmaz ve gençler için irade dışı olan uzaklıklar bundan kaynaklanır. Başlangıçta fark edilmeyen bu uzaklık, her dal sürmesinde olduğu gibi, yavaş yavaş çoğalır. Dallar ağaçtan ayrılmamakla birlikte, ondan uzaklaşırlar. Onların suçu değildir bu. Gençlik sevincin bulunduğu yere, şenliklere, parlak ışıklara, tutkulara doğru gider. Yaşlılık ise sona doğru. Birbirlerini gözden yitirmeseler bile kucaklaşma yoktur artık. Gençler yaşamın soğukluğunu, yaşlılar da mezarın soğukluğunu duyarlar. Bu zavallı çocukları suçlamayalım!
İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
··
32 görüntüleme
Nur okurunun profil resmi
Ne demek istediğini anladım gayet 😊 sadece gelin kaynana gibi dar bi konuya indirgemenize anlam verememiştim. Şuan anladım🤦‍♀️ babanın yerine anneyi koymak 😂😂 formül basitmiş
Nur okurunun profil resmi
Alıntı güzel ama gelin kaynana sorunsalı nerde onu göremedim daha çok baba kız gibi geldi bana🤷‍♀️
Naçiz`Hane okurunun profil resmi
Babanın yerine anneyi koyun. (: Ebeynlere şunu diyor. Çocuklarınızın başkalarını tercih etmeleri doğanın bir kanunu. Sizi başkalarıyla değiştiği anlamına gelmiyor bu. Ağacın meyvesi dalı itibarıyla gövdeden(yani sizden) uzaklaşsada sonuç itibarıyla da yine size bağlıdır. Babanın kızından kopamayışını ve onu kıskanmasını anlatıyor.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.