···Okunma: 08 Ocak 2020 16:53 Merhaba Bugün şiir gibi yazılmış, şiir anlatımından oluşan bir kitap ile karşınızdayım. İlk başta birbirinden farklı şiirler okuyacağımı düşünmüştüm ama birbiriyle bağlantılı şiir anlatımlı bir kitap şeklinde ilerlemesi beni şaşırttı. Normalde şiir kitabı okumayı çok sevmem ama bu kitabı neredeyse bir kaç saat içerisinde bitirdim.
Xiomara’ nın hayatını, yaşadığı zorlukları, kendini bulma mücadelesini okuyoruz.
Aslında kitabı okurken bir kez daha kadın olmanın zorluklarına şahit oluyoruz. Elalem ne der? Aman kimse ile görüşme. Kadınsın sen kendini her yerde belli etme... Xiomara’nın bir de ikizi var ve o bir erkek. Ona göre çok daha rahat.Baskın bir ailede büyüyor. Annesinin katı kuralları var. Annesi evlenmeden önce manastıra yerleşmeyi düşünün evlendikten sonra da kendisini kiliseye adayan birisi ve kızınında klise kurallarına uymasını istiyor.
Okuldan Aman diye birine aşık olmasıyla işler karışıyor. Şiir yazmayı çok seven xiomara okulda şiir kulübüne girmek istiyor. Şiirleriyle özgür olmak istiyor.
Ailesinin sevgilisi öğrenmesiyle, şiirlerini bulmasıyla olaylar gelişiyor. Sonunda bir şekilde savaşını kazanıyor o nedenle sonunu sevdiğim kitaplardan oldu.
@salonyayinlari dan çıkan bu kitabı mutlaka alıp okumalısınız. Pişman olacağınızı düşünmüyorum.
#sairx #şairx #salonyayınları #okudumbitti #okudumokuyun #kitap #kitapönerisi #kitapsözleri #bookstagram #books #bookstagramturkey #şiirsokakta #şiir