The Vegeterian
2020 4. kitabı
Kitabı okumaya başladığımda vejetaryanlığı anlatıyor zannediyordum. İlginç bir ödülü olan kitap. İnce sayılır. İlerleyen safhasında kitabın erkek anlatıcı kahramanını evli olduğu, eşinin düz bir kadın olduğu gibi sıradan tasvirler anlaşılıyor. Ama kitabın asıl konusu başka bir kadın kendi çok ama çok farklı, mutsuz yalnız hisseden ve gerçek arzularını, ruhunu hiç kimseye açamayan açsa da çok aşağılayıcı tepki alan bir kadın. Kadın ruhundan gelen bütün bu huzursuzluğun hayvansal ürünlere karşı isteksizliğinden kaynaklandığını farkeder. Yavaş yavaş et, süt derken hiçbir hayvan ürünü yemez olur. Ve tabi çok büyük yadırganma çok büyük küçümsemelerle karşılaşır. Ve Kadın kendine kaçar kaçtıkça huzur bulur. Aslında aradığı şeyi bulmuştur. En sonunda ressam olan kahramana kendini bitki desenleriyle boyatır. Tüm vucudunun boyanmasıyla. Huzuru yakaladığını düşünür. Kitap içeriğinde dikkat çekici oranda erotik anlatılar mevcuttur. Bu anlatılar gerçekçi, deneysel, farklı eğilimlerden besleniyor. Bu bakımlardan hediye filan alacaksanız yaş sınırına ve kişinin düşünce yapısına dikkat ederek alın derim. Son olarak tam bir uzak doğu ilginçliği ve içtenliği ile yazılmıştır. Konular acımasızca doğrudan aktarılarak büyük ajite durum ortaya çıkarıyor yazar. O tam bir Uzak Doğulu. Tıpkı İhtiyar Delikanlı filmi gibi.
İlişkiler
VejetaryenHan Kang · April Yayıncılık · 20259,7bin okunma