“2016 - 2017 öğretim yılında ilkokul 2. sınıf öğretim programına Arapça dersi kondu. Buradaki amaç Arapça’nın öğrenilmesi değil, Cumhuriyet’le gerçekleşen eğitim devriminin baltalanmasıdır. Arapça dersinin öğrenim programının Din Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanması dil öğretiminin değil, din eğitiminin hedeflendiğinin göstergesidir." 22.01.2016 - Milliyet - Melih Aşık
Ben okulda çocuğumun din eğitimi almasını, bilmediği arapça dualar öğrenmesini kesinlikle istemiyorum, din adamlarına ve din öğretmenlerine güvenmiyorum ama bu eğitim dayatılıyor, zorlanıyor. Malesef iyi bir eğitim için mecburen iyi bir özel okul bulmak gerekiyor.
Eğitim konusunda memnun olan kimse yoktur sanırım. Cumhuriyetten önce başlayan ve bu güne kadar devam eden temel sorunumuz eğitimdir. Bunun üzerinde tartışabiliriz. Arapça da Farsça da Rusça da neymiş diye tartışamayız. Dün de devlet dayatma yapıyordu bugün de yapıyor yarın da ( hiç istemesek de ) yapacak. Hangi eğitim modeli uygulanırsa uygulansın birileri yine memnun olmayacak. Yüksek perdeden özgürlük adına ülkemize yapılanlar yeni değil üstelik dediğim gibi en az yüz yılı var. Dün mükemmeldik de bugün kötü olmadık. Fatih Sultan Mehmet devri sonrasından beri eğitimde kötüyüz.
Sitemizde tartışmalar belli eksende oluyor. Din ve siyaset dışında tartışacağımız bir meselemiz nedense yok. Niye yok? Efendim çağdaş uygarlık seviyesini bir türlü yakalayamadık! Böyle bir paylaşımı yapmak bile tuhaf olmalıydı ama ciddi karşılanmış ve bir sürü yorum yapılmış. Kitaplar okuyoruz, yüksek tahsilli oluyoruz bir türlü adam olamıyoruz. Adam olmak her türlü meseleye objektif bakabilmektir. Biz sürekli dayatmayla subjektif görüşler öne sürüyoruz. İçimizdeki suçluluk psikolojisi dışımıza vuruyor ve saldırgan oluyoruz. Kendi inanç ve fikirlerimizin hangi ölçütlerle doğruluğu var ki? Kimi reel yaşantı ile doğru olduğunu düşünürken kimi de evrensel yaşantı ile doğru olduğunu ispat etmeye çalışır. Bu meseleler hiçbir zaman çözüme ulaşmaz, boş yere tartışmış - kavga etmiş - sinirlenmiş oluruz. Farklı inançlarımız, düşüncelerimiz, fikirlerimiz olabilir. İnanç ve düşünce üzerine tartışmak son derece gereksizdir. Arapça İslam dinine inananlar için önemli bir dindir. Bunun ne bilim dili olmasıyla ne de güncel dil olmasıyla bir ilgisi yoktur. Okullarda okutulur mu, zorunlu dil olur mu? Türkçe dışında herhangi bir dil ne kadar zorunlu ise bu dil de o kadar zorunlu olabilir. Yasa koyucular, idareciler bu konuda kararlar alabilir. " Ben oğluma İngilizce öğretmek istemiyorum nereden çıktı bu zorunlu ders" diyebilir miyim? Gülünç olmaz mıyım?
Bu yorum görüntülenemiyor
Bu yorum görüntülenemiyor
Hakan Bey maalesef eğitimde yüzyıl geriye döndük, tekrar bilime dayalı eğitime nasıl geçeriz bilemiyorum, her gün ayrıca baltalanan Cumhuriyet değerleri biraz daha eriyor, o kadar emeğe de ayrıca yazık.