2020 2. kitabı
"Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı ve gerçekğin insanın en karanlık hırslarında gizlendiği nefesinizi kesecek bir gerilim romanı." demiş kitap hakkında. La Feltrinelli. . . çok güzel bir şaheser çıkartmış diyebiliriz. Kitap ilk başlarda sıkıcıymış gibi gelse de son 368 sayfayı gözümü kırpmadan okudum. . . #yorum Claps kriminal profilci yani suç psikiyatristi olarak polise yardımcı olan bir dedektif. Adriana Maggesi cinayetini çözmede polis Sensi ye yardım ediyor. Yani cinayet mahalline bakarak katilin olası duygu durumunu, davranış biçimini, günlük hayatta nasıl roller üstlendiğini, vs belirliyor. Fakat polisler arasında ağzı geniş bir arkadaş gazeteci Greta Alfieri'ye olayla ilgili bir kaç bilgi uçurunca haberlerde bunu halka duyuruyor. Ardından katil Greta Alfieri'ye bir e-mail gönderince malesef ki kendisi de olaya dahil olmuş oluyor. Ne beklerken neyle karşılaştık biraz kafa karıştırıcıydı. Yani olası üç katil beliriyor kafamızda. Fakat üçü de değil. Hiç aklımızın ucuna bile gelmeyecek biri çıktı. Çok şaşırdım. Son sahneler çok iyiydi. Claps'e üzülmedim değil açıkçası. Yine de güzel bir kitaptı. Katilin öldürme nedeni biraz sade kalmıştı. Yani neden daha tatmin edici bir neden bulamamış ki yazar. Neyse güzel kitap tavsiye ederim. Mario Mazzanti Şah Mat
Şah MatMario Mazzanti · Sonsuz Kitap · 20219bin okunma