Merhaaaabaaallllaaarrr kitap kurtları Bugün sizlere #ötekiler ve # şizofrenin yazarı olan emre timur ‘un bir diğer eseri olan #palyaçonunlistesini okudum.
Yazarımızın okuduğum ikinci eseri oldu öncesinde #ötekiler ‘i okumuştum
Kalemine hemen aşina oldum diyebilirim Eser tabiiii bir “varoluşçu roman” Esere değinecek olursam; "Yıllardır içinde cızırdayan huzursuzluğu anlamak için herkesi ve her şeyi terk eden bir adamın içsel yolculuğunu anlatır.
Bu yolculuk sırasında karşısına çıkanlar,çıkmayalar,aslında bazen cevabı bulmak için değil,onu anlamak için yolculuğa çıkarız." Önsöz hakkında bir şey yazmak gerekseydi,olduğu gibi kopyalardım o kadar beğendim️
Ayrım yapmadım bölümleri sevdim ve ilerledim
Palyaçonun yaşamından oldukça etkilendim,öyle ki bitmesini istemedim.Nerdeyse tüm kitabı çizdim
Sıradan bir insanın hayatı,nasıl bu kadar derinlere inilerek, tüm ayrıntılarıyla farklı bir şekilde anlatılır şaşkınlıkla izledim satırları... Kesinlikle okumanızı öneririm.Bazı kitaplar ruhunuza iyi gelir ya hani işte böyle bir eser
"Kendine Dönüş"
İçine doğduğu yüzyıla ve sisteme bir türlü sığamayan Palyaço, neyi var neyi yoksa geride bırakır, cevapları aramaya doğru yola çıkar. Önemli olanın cevabı bulmak mı yoksa onu iyice anlamak mı oluşu da onun yolculuğunu biraz zorlu kılar.
Şu an bizlerin de içinde olduğu dünya düzenindeki eşitsizlik hallerine dokunmalarda bulunan bu güzel varoluşçu kitabın içinde dinimizden ayetler ve hadisler, önemli düşünürlerden aforizmalar da yer alıyor. Ve bunların her biri palyaçoya içsel yolculuğunda yardım ediyor.
Eserin moderatörlüğünü yapan @fadik_kitaplığından ‘a eserle tanıştırdığı için çok teşekkür ederim ️
Biz #okuyucukadınlar grubu olarak okuduk️
@okuyucukadınlar hepinizin eline emeğine sağlıkbaşka eserlerde görüşmek üzere