2020 24. kitabı
Alışılmışın dışında bir Ahmet Ümit romanı. Yani kitap bu defa cinayetlerle başlamıyor. Bulmamız gereken bir katilde yok. Bütün katiller açık bir şekilde anlatılıyor. Müthiş bir tarihi bilgi harmanıyla dolu olan bu kitap; İttihat ve Terakki'nin son yirmi yılını, ana karakter Şehsuvar Sami ve onun imkansız aşkı Ester'e yazdığı mektuplar üzerinden anlatıyor. Kitaptan Abdülhamit'in polisiye hayranı olması, hatta Sherlock Holmes'un yazarını saraya davet etmiş olması, Tevfik Fikret ve Galatasaray Lisesi, Trablusgarp ve Balkan Savaşları, Selanik , Çöl Kaplanı diye anılan Fahreddin Paşa, Payitaht ( İstanbul ) ve o zamanki yönetimi hakkında muhteşem bilgilere sahip oluyorsunuz. Bir solukta biten kitaplardan değil ama bu kitabı asla kötü bir kitap yapmaz. Aksine size çok şey katacağının garantisini verir benim nezdimde. Eğer siz de tarihimize dair önemli bilgiler edinirken bir yandan da imkansız fakat yüreklerde bir sızı bırakacak kadar dokunaklı bir aşk hikayesi okumak istiyorsanız bu kitaba şans vermenizi öneririm.
Tarih
Elveda Güzel VatanımAhmet Ümit · Everest Yayınları · 201514bin okunma