2020 5. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2020 14:11
Ahmet Ümit çizgisini hiç bozmayan bir yazar gerçekten, okumaya başlayıp da yarım bıraktığım hiçbir kitabı olmadı şimdiye kadar. Tarz olarak Türkiye' nin Agatha Christie' si olduğunu düşünüyorum. Kitaba gelecek olursak tek kelimeyle "muhteşem" di. Yazım dili olarak gayet açık ve anlaşılırdı. Kurgusal yapısı ve toplumsal bir sorunu ele alması sebebiyle akıcı ve sürükleyici olduğunu söyleyebilirim. Kitabın içeriğine değinecek olursam: Baş karakterlerimiz Başkomiser Nevzat, Nevzat' ın yardımcısı Ali ve Kriminolog Zeynep idi. 2012 yılından beri süregelen cinayetlerin zanlısı olarak "Körebe" adını verdikleri bir seri katil vakası üzerinden şu an toplumumuzda da çok fazla duyduğumuz bir sorunu ele almaktaydı. Kitapta çocuk tacizcilerinin aslında küçüklükten gelen bir travmalarının olduğunu yani bu suçu işlemeye iten bir psikolojik sebebin olduğunu objektif bir şekilde sunmaktaydı. Kitapta "Körebe" adını verdikleri seri katilin öldürdüğü insanların ortak noktası aynıydı , hepsi birer çocuk tacizcisiydi. Körebe kendisinin 12 yaşındayken maruz kaldığı tacizin yaralarını silmek ve de kendisiyle barışmak için bu işe girişmişti ve onu bulmak gerçekten çok zordu çünkü arkasında hiçbir şekilde delil bırakmıyordu, bu işlerden çok iyi anlayan ve sanki çok yakınlarında ki biri gibiydi! (Spoiler vermek istemediğimden daha fazla anlatmadım :) ) Kitapta bahsedilen diğer konuyu es geçmek istemiyorum. Organ mafyaları üzerinden "Suriye Sorununa" değinmişti. Her ne kadar kötü şeyler yapılmışta olsa onlarında bu şekilde davranmalarının arkasında yatan bir sebep vardı. Amaç sadece suçluları yakalayıp ceza vermek olmamalı yani bu şekilde sadece işlenen suçun karşılığı verilmiş oluyor, suçun önüne geçecek bir şeylerin yapılması gerek.
Kırlangıç ÇığlığıAhmet Ümit · Everest Yayınları · 201839,8bin okunma