2020 1. kitabı
Okunma: 22 Ocak 2020 18:23
@akyuz_sinan 'un kaleminden cikan #meyra yi #okudumbitti. Neresinden baslasam neresiyle bitirsem bilemiyorum. Uzun zamandir bir kitabi okurken boyle zorlanmamistim. Sirf Musluman olduklari icin Bosnak halkinin ; Sirplardan ve Hirvatlardan gordugu eziyetler , iskenceler tacizler, tecavuzler ve katledilmeler yenilir yutulur cinsten degil ne yazikki. Cogu yeri tabiri caizse midem bulanarak okudum. O yasananlar resmen bir soykirim resmen bir katliam . Kendimi bu igrenc seyleri yasarken dusunmeyi gectim ; kitabin herhangi bir karakteri yerine bile koyamadim , icim almadi boyle bir durumu. Bu lanet olaya maruz kalmis ve hayatini kaybetmis tum Bosnak'lara Allah'tan rahmet diliyorum geride kalip da bu kotu aniyla yasamak zorunda kalanlara da sabir Kitabin elestirecegim ufak noktalari da var tabiki. Ornegin bazi yerlerin fazlaca tekrarlandigini dusunuyorum , bu da okurken konunun agirliginin okuyucuyu yormasi disinda baska bir yoran etkendi benim icin. Yani 600 kusur sayfa yerine 400 _450 sayfada da bitirilebilirmis. Bir diger nokta iste bazi konularin biraz havada kalmasi oldu. Konularin ne oldugunu okumayanlara spoi vermemek adina yazmayacagim tabiki.. Velhasil kelam kalemini cok severek okudugum Sinan Akyuz yine guzel bir eser cikartmis ortaya emegine saglik diyor ve sizlere de tavsiye ediyorum
MeyraSinan Akyüz · Alfa Yayınları · 20197,4bin okunma