2020 8. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2020 21:14
Ey yurdumun insanı, abuk subuk kitapların binlerce satış yaptığı,saçma sapan sözlerin aforizma gibi dillerde dolandığı “Mutlu olamazsın çünkü pizza değilsin” sözünden nasıl gerçek bir anlam çıkartılabilir bilmiyorum ama eğer çıkartabiliyorsanız da bu kitabı okumayın. Bu bir ihanet gibi! Ey gerçek okur işte size yurdumun bir düşünen beyni daha Uğur Batı Kusursuz Kararlar Vermek ve İkna Sanatı kitap araştırma- inceleme psikoloji, kararlarımızın anatomisi; akıllı insanlar neden aptalca hatalar yapar? Karar veren beyin,değişen beyin, irrasyonel beyin, önyargılı beyin, iknacı,yaratıcı,kriz, fırsatçı,dönüşüm,anın cazibesi,geleceğin beyni ve özgür beyin...sanırım “onu” fazla küçümsüyoruz .. Batı, ilk sayfada uyarıyor: Sanki her şey beynimizin bir oyunu!” ama merak etmeyin oyunun tiolarını gayet anlaşılır, rahat okunabilir bir şekilde veriyor. Gelelim kitabı okuduktan sonraki hissiyatıma: Ne acizliktir ki diyorum :(( doğduğum günden beri onu vücudumun üzerinde taşıyorum ama onu nasıl kullanmam gerektiğini ve tam anlamıyla işlevini bile bilmiyorum. Yazarın keyifli anlatımıyla birlikte,kendinize soracağınız sorular çok olacak, cevapları bulamasanız bile soruyu doğru sorun yeter ;)
Kusursuz Kararlar Vermek ve İkna SanatıUğur Batı · Doğan Kitap · 2020116 okunma
Cnn Türk'te bir kaç kere programa katılmıştı, denk gelip izlemiştim. Fena biri değildir, literatürden haberdar. "Kızımı bile öperken, ondan izin istiyorum ki; birey olma bilinci kazanabilsin küçüklükten itibaren." gibi bir söz etmişti... O zaman demiştim, bu işi biliyor belli ki hakkıyla gelmiş bir yerlere, diye... Beğenmiş olmanıza şaşırmadım o yüzden :) Ama hiç okumadım kitaplarını.
Esra
Kısa kitaplar diye çerez zannedilir ama dikkat edin dişiniz kırılmasın zira; Cibran’ı anlayabilmek zaman alır😄 Ben teşekkür ederim Göksel saygılar :)