İnsanlığın Sonunun Hikayesi
2020 1. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2020 22:53
Yarının kısa bir tarihi... Evet gerçekten çok kısa. Hele teknoloji, medya, dijitalleșme bu hızda giderken. Sürtünmesiz yüzeyde yuvarlağınız kartopu gibi, sonu belli olmayan bir çığ. Yuval Noah'a göre de bu kartopu hiç sevimli ve beyaz değil. Belki gerçekten de yazdıkları bir senaryonun ötesindedir. Sapiens'te isyanım az tutulan 'gelecek' e idi. Ama bu kitapla tatmin oldum diyebilirim. Bilim Kurguda kültleșmiș Black Mirror'u sindire sindire izlediyseniz muhtemelen tatmin oldum 'diyebilirsiniz'.en çokta hoşuma giden şu kapaktaki 4'lü oldu. İnsanların savaşı oktan mermiye, mermiden teknolojiye evrildi. Belki artık ileride insan nesli de tükenecek. Tıpkı sapiensin şu anda doğayı yok edip, hayvan neslini yok ettiği gibi. Bilgisayar öğrenmesi, nesnelerin İnterneti, büyük veri, semantik web... Acaba bizim neslimizi yok edecek kadar büyüyecek mi? Sapiens 2.0'a doğru giden bu yolun tasvirini, bir de Harari'den dinleyin. Geleceğin siyasete, ekonomiye, üretime (ki zaten şu anda 4. Sanayi Devrimi'nde bulunuyoruz.), insana hükmedeceğini düşünüyorsanız okumanızı tavsiye ederim. Bilgisayarlara karşı ölüm kalım mücadelesi vermeye hazır mısınız?
Teknoloji
Homo Deus: Yarının Kısa Bir TarihiYuval Noah Harari · Kolektif Kitap · 201714,4bin okunma