Geleceğin Dünyası (Pc Net Özel Sayı 2018/3)
2020 58. kitabı
Kitabı Popular Science Türkiye - Sayı 94 (Şubat 2020) dergisinin yanında hediye ekitap vermesi ile edindim.Severek okudum.Bilim insanlari ne yapiyor,şu anki projelerinde gelecek de varmak istedikleri nokta ne sorularini cevaplayan bilim bülteni diyebiliriz.Ulaşım, yaşam tarzı, eğlence,sağlık ve uzay konularina iliskin bilgileri iceriyor.How It Works World of Tomorrow Second Edition (2018) adlı dergiden Türkçeye çevrilmiş yazılardan oluşuyor İnsan ve hayvan uzerinde yapilan projeler; Fare üzerinde insan organi üretmek Bitkilerden et üretmek Hayvandan hücre alip onu gelistirip ete donüstürmek projelerini hayatta uygulanabilirmi bilmek ama fitrata müdahale yapilmasi çok hayır seyler getirecegi kanaatinde degilim.Kanser ile ilgili calismalar da çok parlak seyler olmadiğıni okudum ama insanin yasamina dikkat ederek kanserle mücadele de ciddi yol alacagini anladim.Yani mesele insanda baslayip insanda bitiyor. Ulaşım baslıgi ile ilgili calişmalar sevindirici geldi bana. Uzay ile ilgili calismalar insanin umudu nerelere götürebilecegini gördüm. "Ay’da yürüyen son insan Apollo astronotu Eugene Cernan idi. 1972’den beri Ay’a kimse gitmedi." Syf 137 Bu bilgi varken Ay'a turistlik gezi muhabbetlerinin bu kadar abartilmasi bana insanin para kazanma daha çok kazanma doyma bilmeme kendini maddi seylerle tatmin cabasindan baska birsey olmadigi hissi uyandirdi. İÇİNDEKİLER Geleceğin Dünyasına Bir Bakış ULAŞIM Hipersonik uçuş Geleceğe kanat açmak Dream Chaser’ın güvertesinde Akıllı motorların yükselişi Kişisel denizaltılarla dalış Geleceğin acil durum araçları YAŞAM TARZI VE EĞLENCE Sanal gerçeklik Beslenmenin geleceği Sinemanın geleceği Nasıl alışveriş yapacağız? 2050’de tatil Eğitimin geleceği Martin Jetpack Bükülebilir akıllı telefonlar SAĞLIK İnsan bedenini hack’lemek Geleceğin ilaçları Nanoteknoloji ile hayat kurtarmak Antibiyotik kıyameti Kanseri nasıl tedavi edeceğiz? UZAY Mars’ta hayat Osiris Rex Spaceport America’nın içinde Güneş Sistemi gezi rehberi Uzak gezegenlerde tarım Geçmişin, günümüzün ve geleceğin roketleri Ay’da yaşamak
Bilim
Geleceğin DünyasıPc Net Dergisi · Doğan Burda Dergi Yayıncılık · 201819 okunma