Son bir kaç ayda okuduğum en güzel kitaplardan birisi oldu Ben Efsaneyim. Aslında önce son filmini izlemiştim. Kitabı görünce filmin kitabı sandım. Çünkü filmden bir sahne mevcuttu. Bu vesileyle aldım. Aslında bu bir aldatmacaydı. Çünkü filmin kitabı sandım (ki bu vesileyle okuduğum kitaplar oldu) ama kitap filmden en az 50 sene önce yazılmış bir romandı. Hatta ve hatta bu filmden önce bu kitaba ait bir kaç film olduğunu da gördüm hatta ve hatta çizgi romanına bile rastladım. Filmde zombi tarzı bir yaratık vardı. Gündüz gözükmeyen gece görünen. Ne oldukları ile ilgili tam bir bilgi edinemiyorduk ama kitapta bunların vampir olduklarını öğreniyoruz. Aslında kitabımız bir vampir kitabı ama klasik tarzda bir vampir kitabı beklemeyin. Anlatım tarzı yaşanan olaylar çok ama çok güzel işlenmiş. Ben bayıldım. Özellikle vampirlerle ilgili mitler, kullanılan nesneler ve ortaya sürülen teoriler çok hoşuma gitti.
Ben efsaneyim çok başarılı bir roman oldu benim için. İyi ki okdum dediğim kitaplardan oldu. Kitapta bunun haricinde hikayeler de mevcut. Hikayeler ben efsaneyim evreninde geçmeyen farklı tarzda hikayeler ve ben hikayeleri de çok beğendim. Normalde bu tarz kısa hikayelerin bir iki tanesi güzel olur gerisi çok iyi olmaz ama ben bir tanesi haricinde hepsini de beğendim. Özellikle son hikaye çok güzeldi. Beyninde telefon sesi duyuyor ve "Alo" diyor. Beynindeki ses de "Nihayet cevap verdin" diyor. Hayal gücü muazzam. Okumanız gereken kitaplardan.
Keyifli okumalar dilerim.