···Okunma: 18 Şubat 2020 17:12 Öyle zor geliyor ki incelemesini yazmak hatta düşünmek bile. Çocuk gibi, neden bitti ki şimdi bu, niye bitti deyip duruyorum açıkçası. Hazır samimi bir dile geçmişken de spoilerin benim için gram öneminin olmadığını belirtmek istiyorum. Beğendiğimiz bir kitabı bile beş on kere okusam bıkmam demiyor muyuz bildiğimiz halde sonlarını, heyecanlarını?
Kişisel fikirlerim bir yana dursun kitaptan çene çalarsam eğer; Kitabın ilk bölümlerinde Çıplak Elle Adam Öldürme Tekniği nin Trevanian tarafından detaylıca yazıldığını ancak bu tekniklere yönelip hayatında uygulamaya geçirenler sebebiyle o kısımların basımdan çıkarıldığı da anlatılmaktadır.
Kitabımızın ana karakteri Bay Hel'i de nam-ı diğer Güve çok iyi anlatmış, şöyle ekleyeyim bir kısmını; De Lhandes : Bir yanın azizler kadar estetik, öbür yanın Vandallar kadar vahşi. Bu karışımla kendini pek affa elverişli kılmıyorsun. Bir kişiliğin affın çok üzerinde, öteki kişiliğin ise çok altında. Üstelik affı istemiyorsun da. Herhalde seni affetmeye kalkan biri çıksa, sen onu asla affetmezsin. Bunu yapmaya cesaret ettiği için. Belki bu sözün pek anlamı yok ama, kulağa güzel geliyor işte. Şarkı dediğinin anlamı olduğu kadar müziği de olmalı. İşte böyle. Seni on iki saat süresince tanıdıktan sonra, bir özetlemek gerekirse, yani seni tanımlamak gerekirse, bir Ortaçağ anti kahramanı derdim.
Kitapta uygun bulmadığım da pek çok durum vardı, o kısımları da günlük hayatta fikrimizin tam aksi insanlarla karşılaşıp zamanın geçmesini bekler gibi okudum açıkçası.