···Okunma: 24 Şubat 2020 00:52 Wilhelm Reich (1897-1957) Avusturya asıllı hekim, Freudien marksizmin kurucusu, psikanalist ve politik psikolojinin önde gelen isimlerindendir. Dinle Küçük Adam ve Karakter Analizi diğer önemli kitaplarıdır.
Cinsel Devrim'e gelince çevirisinde yer yer " cinsel devrim" yer yer de "cinsel tedavi" olarak kullanılmış, bu ikisi birbirinden çok farklı kavramlar. Kitabın ilk bölümünde bastırılmış cinsellik durumu, ikinci bölümünde de Sovyet Rusya'sında denenmeye çalışılıp sonra 1934 de vazgeçilen Cinsel Devrim'den söz ediyor.
“Yabana atılmaz bir güç var onda, Geleceğin gücü cinsel Devrim” diye yazıyor kitabın arka kapağında ancak: Sovyet Rusya’da baçlangıçta bu düşüncenin paralelinde kanunlar çıkmaya başlanmış, her türlü cinsel düzeltimin evlilik ahlakı ile bozulduğu düşünülüp, evlilik önemsizleştirilmeye çalışılmıştır. Ailede baba egemenliğinin sonlandıran kanunlar da çıkmış, bunları doğum denetiminin, eşcinselliğin özgür kılınması izlemiş ancak 1934 de bu bu cinsel devrim çıkarılan tam tersi kanunlarla son bulmuştur. Bunun nedenleri de kitapta sıralanmıştır.
Reich’in araştırmaları ilgi ile izlenmiş, ancak sonradan ABD de yapmış olduğu deneylerde kullandığı alışılmadık yöntemler nedeniyle suçlu bulunup kitapları yasaklanmış, 1957 yılına dek hapiste yatmış ve burada ölmüştür.
İnsan vücudunun etrafında bir enerji olduğunu savunmuş, ve bu enerjiye de"orgon enerjisi" demiştir, bu enerjisi sayesinde, kanser dahil her türlü hastalığa çözüm bulduğunu iddia etmiştir. Bu teoriden kaynaklı cloudbuster(bulut dağıtan) adını verdiği bi alet geliştirdiği iddia edilir.
Yönetmen George Lucas StarWars serisindeki “Jedilar”ın üzerinde çalıştığı "her canlının yaydığı yaşam enerjisi ve enerji alanı" diye ifade edilen bu kavramın Reich'den esinlendiği iddia edilir.
"insanlar aldatılmadı. faşizmi arzuladılar." Sözü ona aittir.