sus
2020 39. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2020 03:11
Altın kalem ödüllü yazarımızın atın gibi bir esere daha imza atmış olması çok hoş. Kitabın kapak tasarımı beni en etkileyen şey oldu ama *Kuş isimli öykünün ilginçliği beni büyüledi. Tuz isimli öyküde gülmekten öldürdü. :) Öykülere fantastik bir hava verilmesi en bayıldığım nokta oldu. Son hikayede hem canımı sıktı hemde Ersin'e acayip sinir oldum. Tüm küfürleri edesim var ama neyse... :) Yazarımız birçok dalda kendini ispatlamış biri olarak bu kitabın konusunda da efsanevi kurgu oluşturmuş. Lakin küçük bir olumsuz eleştiri yapacak olursam kitap çoğu yerde sadece konuşmalardan mevcut. Bu benim okumamamda kolaylık sağlasa da kitabın kalitesinin biraz geri plana atacağını düşünüyorum. Onun dışında senaryo olabilicek yazıya sahip. Yazarımızın kalemine sağlık diyorum. ... Alıntılar; "Zaman yok ki, artık sabır gereksin. Hasta yok ki karşında ilaç istesin. Sen sırların içindeyken, gerçek kime gereksin? Madem sen gerçeksi, madem hayatın kendisisin; bırak hayatın arkadaşı yanına gelsin." "Sevdiğini kendinden önce yitirenlere... Yokluğunun düşüncesi bile böyle acı vermişken, yokluğunu yaşama ne işkencedir." "Aşka yanmış olanı ateş yakar mı?" "Tüm hızıyla yakalama imkanı varmışçasına, sanki bir umutla, belki yarım saat önce koşan arkadaşının peşine düştü. Koşmak nafile, uçsa bile yetişemezdi ona. Çünkü öndekinin acısı, arkadakinin pişmanlığı vardı. Ve bu durumda acı, her daim pişmanlığa galip geliyordu ama yine de umut. İnsan umut ettiği sürece vardı ya. Ve umut, belki pişmanlıkla birleşirse acıya yetişebilirdi."
SusCelil Güven · Motto Yayınları · 201926 okunma