İnsanın en büyük düşmanı yine insandır.
2020 21. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2020 12:31
Bir serinin sonuna geldik. İlk kitabı eksiklerine rağmen çok beğenmiştim. Açıkçası seri bitti halen bende yeri ayrı olan kitap 2033 oldu. İlk iki oyununu severek bitirdim. Son oyunu olan Exodos'u oynacak fırsatım olmadı inşaAllah onuda oynarım. zaten çok güzel duruyor. Neyse serimizin son kitabımıza gelelim bakalım :) ikinci kitapta ki ÇOK BÜYÜK HÜSRANDAN sonra bizi yine Artyom'un hikayesine getirdi yazarımız. Yine bir yolculuk hikayesi. Metro dışında insanların var olup olmadığına dair araştırması ve heyecanı bizede işliyor. bu hikayede tanıdığımız başka karaterleri görmek beni seindirdi ama Khan hiç ismi geçmemesi üzdü. Bu kitapta yine atmosfer çok iyi işlenmişti. daha az aksiyon vardı. daha çok siyaset dönüyordu bu yüzden birinci kitaptan geri kaldı benim için. insanların insalara yaptıklarını görmek beni üzdü. bu kitabın alt metni insan içindeki insan olmayan canavarlardı. İnsan pisikolojisi... söylecek pek birşeyim yok kitabı okuyun. ilk kısımlarını daha çok sevdiğimi söyleyebilirim. çünkü yolculuk hikayelerini daha çok seviyorum. işin içine siyasi şekilde kısımlar gelince biraz baydım. yüzeye çıkma kısmıda azdı. Sadece artom'un yüzeye çıkıp amacına uyguna herşeyi yapmasını sevdim. neredeyse arkasında kimse olmamasına rağmen amacına ulaşmaya çalışıyor. diğer ekiplerde gram duygusuzluktan kendi kafalarındaki saçmalığa inanarak her türlü pisliği işliyorlar. kitabın sonu nedense beni çok çok tatmin etmedi. bitmemiş gibi kaldı. metro exodos oyunu da zaten resmen bu kitabın sonundan devam ediyor. o yüzden oyunu oynamam lazım. ben biten sonları daha çok seviyorum. Yazar belki devamını yazarım diye ucunu açık bırakmış. neyse kitabın eksikleri var mı var. aksiyondan yoksun geriliminden çok çok uzak ve tabii kide gereksiz uzun olmuş. bir de söylemeden edemeyeceğim bölüm 14'te yaklaşık 20 sayfa SADECE İKİ KİŞİNİN KONUŞMA HALİNİ ANLATIYOR BAKIN SADECE KONUŞMA METNİ VAR. ASLA kalktı oturdu kapıya yöneldi gibi eylemler falan yok. sadece iki kişinin konuşması var 20 sayfa boyunca sadece konuşma... inanın çok kıcık oldum o kısma :D :D neyse seri bitti 8 versem ilk kitaba haksızlık yapmış olacağım. keşke 10 üzerinden değilde virgüllü de puan verebilseydik. ama ne yapalım alt metni, insanlık ve tabii kide artom hatrına 8 vereceğim. 7de az olur herşeye rağmen :) birde Müslümanları güzel yansıtmıştı yazar yine :) hep domuz eti yiyorsunuz diye Allah cezamızı verdi, deyince çok sağlam güldüm bir de metro ikinci oyunu last light müziğiyle berbaer bu kitabı okuyun sizi daha çok atmosferine çekecektir. youtu.be/EFaSPs2_FYg (keşke kitaplarda ikinci oyun gibi kara delileri daha çok işleseydi :(
Metro 2035Dmitry Glukhovsky · Panama Yayıncılık · 20171,055 okunma