·%49 (332/672 syf.)·
Açıkçası kitaba başlarken merak içerisinde değildim. Klişe şeklinde ilerleyeceğini düşünmüştüm. Fakat beklediğim gibi olmadı. En azından başlangıç noktasında. Bu tarz kitaplar genellikle cinsel içeriği bol olan, klasik güçlü erkek karakterler içeriyor. Bu kitapta en sevdiğim kısım şu; evet erkek karakter güçlü fakat kadın gerçekten çok güçlü. Hatta gücü çok fazla olduğu için kendisini kendisinden korumak istiyorlar. Diğer yıkılan iki klişe ise şöyle; normalde vampirler cinselliğe düşkün olarak gösterilir. Bunda ise oldukça yaşlı olan vampirimiz oldukça tutucu. Kız arkadaşı odasına çağırdığı zaman uygunsuz bulacak kadar hatta. Ayrıca karakterlerimiz araştırmacı, tarihçi ve bir bilim adamı olunca konuştukları konular da kaliteli oluyor. Öyle saçma sapan muhabbetler yapmıyorlar. Fakat bunlar ilk yarı için geçerli. Bir süre sonra klişeler kendisini göstermeye başladı. Devamı nasıl olacak diye atlaya atlaya baktım bu yüzden. Klişeler işin içine girmeye başlıyordu. Bu sebeple tahammül edemedim ve yarıda bıraktım.Belki daha sonra tekrar denerim.
Cadıların KeşfiDeborah Harkness · Pegasus Yayınları · 2019945 okunma