Sineklerin tanrısı, Hiç beğenmediğimi gösteren eleştiri
2020 2. kitabı
Okunma: 09 Mart 2020 21:32
Kitap eski olduğundan mıdır bilinmez, güzel bir şekilde cevirilmemis gibi geldi bana. Okuduğum sırada canımı sıkan şeylerin suçlusu çevirmen mi yoksa yazarın kendisi mi bunun ayrımına varamiyorum. Kitaba başladığım andan itibaren guzellesmesini bekledim ve son 50 sayfada guzellesmeyecegini anlayıp bitsin diye çok uğraştım. Bir klasik olarak neden ele alındığını anlamak mümkün degil. Okumaktan keyif almadığım bir kitaptı. Gerçekçi bir dille, oldukça fazla ve kötü betimlemelerle oluşturulmuş paragrafları olan, olayları anlaşılır kılmayan bir dile sahip ve duygudan yoksun(gercekci olduğu için muhtemelen) bir kitaptı. Yıllardır kitapçıda görüp almak istediğim ve sonunda aldığımda böyle bir hayal kırıklığı yasamayacağımı düşünürdüm, kimseye de önermiyorum. ** NOT: Ayrıca kitabın ne anlattığını görmek için bu baskısında arkada Mina Urgan'ın kaleme aldığı bir son söz var. Edebi açıdan o kadar anlamsız geldi ki bana kitap, siz de sadece o son sözü okuyarak bütün konuya hakim olabilir ve gereksiz zaman kaybına girmeyebilirsiniz.
Sineklerin TanrısıWilliam Golding · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202597,4bin okunma