2020 13. kitabı
#okudumbitti #kitapyorumu #kitappinari35ileiximiaokuyoruz #kitappınarı #yılkadyayınları #yılmayankadınlar #iximia . Merhaba, konusu farklı bir tür olan yeni bir yorumla sizlerleyim. . Bilime ve Jeofiziğe ilgi duyan öğretmen bir babanın tek kızı,doğduğu gün annesini kaybeden Dilay Erçil.Babasının yolunda ilerleyen Dilay,üniversitede genetik bilim okumuş,Harvard'da yüksek lisans ve doktora yapmıştır.Kariyerini öyle iyi yükseltmiştir ki,artık Massachusetts İnstitue of Technology Üniversitesi'nde Teknoloji Profesörüdür.Kendinin geliştirdiği Sanal Gerçeklik ve Yapay Zeka programı vardır.Ama bu program o ve arkadaşlarını bilinmedik bir yolculuğa çıkaracaktır. Baba neden bu bölüme bu kadar ilgili? Dilay bu programı niçin geliştirdi? Beyaz boşluğa gözlerini açan kim? Dilay ve İximia arasında nasıl bir bağ var? İximia kim? Onu nasıl bir güç koruyor? Black,Amour,Prosea ve İhtiyar'ın İximia ile bağlantısı ne? Gerçekte bunlar kim? Bu beşli nasıl bir dünyanın içinde? Dilay ve arkadaşlarına ne oldu? Çok soru sorduğumu biliyorum.Ama emin olun daha fazlası da var.Olaylar,mekanlar,yaşananlar...Çok farklı bir kurguyla karşılaştım.Fantastik kitapları çok severim.Bilim kurguyla aram hiç yoktur.Lâkin bu iki tür birleşince,farklı ve bir o kadar da ilginç bir kitap olmuş.Tek bir sahnesi beni çok etkiledi.Yer sarsıntı...Yazar çok güzel ve histerik bir şekilde anlatmış ki,bir an ben de onlarla aynı korkuları yaşadım hissine kapıldım.Bir de takıldığım nokta,keşke betimleme az olsaymış.Bilinmezlik,yaşanmışlık,gerçek dünya,microçipler,deneyler,fanuslar neler var neler.Fantastik-Bilim Kurgu tarzını seviyorsanız,okumalısınız.Sevgili yazarım,kaleminiz daim,yolunuz açık olsun.
İximiaEnder Özden · Yılkad yayınları · 201924 okunma